2 φωτογραφίες »

Tο νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης εκτείνεται σχεδόν σε όλο το ταμπλό της EQS.

Η hi-tech καμπίνα της Mercedes EQS (+vid)

2.233 Επισκέψεις στο άρθρο (3/3/2021)

Σε ένα νέο εκτενές teaser βίντεο η Mercedes δίνει μία πιο καλή ματιά στην καμπίνα της επερχόμενης EQS, ενώ στέκεται στο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MBUX Hyperscreen το οποίο καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.


Οικοδεσπότες του βίντεο είναι ο φουτουριστής, Kai Jardner, η ειδική στον τομέα της εμπειρίας χρήστη, Nina Hallier και ο επικεφαλής σχεδιασμού εσωτερικών της γερμανικής μάρκας, Hartmut Sinkwitz. Καθένας δίνει την δική του εξήγηση τι κάνει το εσωτερικό της EQS τόσο επαναστατικό, ωστόσο αυτό που μαγνητίζει τα βλέμματα και αποτελεί τον πρωταγωνιστή του βίντεο είναι το επιβλητικό infotainment, Mercedes MBUX Hyperscreen.
 
Όπως γνωρίζουμε το νέο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης εκτείνεται σχεδόν σε όλο το ταμπλό της EQS και συνδυάζει τρεις ξεχωριστές οθόνες OLED, με την μία από αυτές να είναι αφιερωμένη στον συνοδηγό. Το πλάτος της όλης της οθόνης φτάνει τα 141 εκατοστά, γεγονός που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία σήμερα. Το MBUX Hyperscreen αποτελείται στην πραγματικότητα από τρία ξεχωριστά σημεία αλληλεπίδρασης που είναι όλα ενσωματωμένα κάτω από την ίδια επιφάνεια.
 
Όπως φαίνεται στο βίντεο η οθόνη στη μέση του ταμπλό είναι αρκετά μεγάλη, αυξάνοντας έτσι το βαθμό ευχρηστίας, ενώ μέσω αυτής μπορεί να γίνει πλήθος ρυθμίσεων. Από κει και πέρα το βίντεο παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται οι κρυφές χειρολαβές της EQS τις οποίες χρειάζεται απλά να χαϊδέψεις (3:00 του βίντεο), ενώ το μοντέλο αναγνωρίζει και χειρονομίες μέσω των οποίων γίνονται διάφορες λειτουργίες όπως για παράδειγμα το άνοιγμα της ηλιοροφής (3:09 του βίντεο).
 
Η αμιγώς ηλεκτρική EQS με αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα αναμένεται να πραγματοποιήσει σύντομα το ντεμπούτο της καθώς η Mercedes σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του έτους στο εργοστάσιο Factory 56.
 

peugeot
NISSAN