Η νέα Skoda Octavia RS θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB.

Η νέα Skoda Octavia RS;

6.355 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2019)

Η νέα Skoda Octavia ήρθε και επίσημα στη ζωή μας μέσω της 4ης γενιάς της και ήδη οι πρώτες ιδέες ανεξάρτητων σχεδιαστών αναφορικά με την εμφάνιση της ισχυρής έκδοσης RS άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει η νέα Skoda Octavia RS δεν θα διαφέρει ριζικά σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο. Όμως τα νέα στοιχεία που θα φέρει στο αμάξωμά της θα είναι υπαρκτά, με αρκετές λεπτομέρειες να λέγεται ότι θα έχουν δανειστεί από το πρωτότυπο Vision RS.
 
Όπως η απλή Octavia, έτσι και η RS θα βασιστεί στην πλατφόρμα MQB, ενώ σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα αν και επίσημες πληροφορίες δεν υπάρχουν η έντονη φημολογία κάνει λόγο πως το μοντέλο θα έχει στη διάθεσή του ένα 2λιτρο TSI turbo τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης. Αυτό δε σημαίνει πως ο 2λιτρος πετρελαιοκινητήρας που βρίσκουμε και στο σημερινό μοντέλο θα πάψει να υφίσταται, συγκεντρώνοντας μεγάλες πιθανότητες να παραμείνει στη γκάμα.
 
Τέλος, αμφότερες οι εκδόσεις των hatchback και wagon θα συνεχίσουν να προσφέρονται από την τσεχική φίρμα, όπως και στο σύστημα τετρακίνησης που θα αφορά και τα δύο μηχανικά σύνολα.
 
Η ολοκαίνουργια Skoda Octavia RS θα κάνει το ντεμπούτο της κάποια στιγμή το επόμενο έτος, ενδεχομένως σε ένα μεγάλο αυτοκινητιστικό γεγονός, πιθανότατα το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2020.    

SPRING SEAT
NISSAN