Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στα social media της Spyros Panopoulos Automotive.

H πίσω όψη του Chaos

3.941 Επισκέψεις στο άρθρο (27/4/2020)

Η Spyros Panopoulos Automotive έδωσε στο φως μια νέα teaser φωτογραφία για το ελληνικό Chaos παρουσιάζοντας αυτή την φορά το πίσω μέρος του.


H Spyros Panopoulos Automotive μπορεί να έχει κάνει γνωστό πως θέλει να παρουσιάσει το Chaos των 3.000 ίππων στην επόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε πάρουμε μια καλή γεύση για το πώς θα μοιάζει το υπεραυτοκίνητο. Για αυτό τον λόγο, ο Σπύρος Πανόπουλος έδωσε μια νέα φωτογραφία από το πίσω μέρος του ελληνικού Chaos, προετοιμάζοντάς μας παράλληλα με τα λόγια του, πως το κέντρο βάρους του θα είναι τέτοιο που θα του δίνει πολλά πλεονεκτήματα.

Από την εικόνα μπορούμε να δούμε πως το hypercar θα εξοπλίζεται με τρία φωτιστικά σώματα πίσω, δύο οριζόντα στις δύο άκρες του πίσω μέρους και ένα χαμηλά στο κέντρο, όπως συνηθίζεται στα μονοθέσια της Formula 1. Aξίζει επίσης να σημειωθεί πως τα φωτιστικά σώματα που βλέπετε έχουν κατασκευαστεί με τρισδιάστατο εκτυπωτή (3D Printer).

H ελληνική εταιρεία έχει ανακοινώσει πως η ισχύς θα πηγάζει από έναν V10 κινητήρα 3.988 κ.εκ. με δύο υπερτροφοδότες, μπλοκ από αλουμίνιο και κυλινδροκεφαλές, εκκεντροφόρους, 40 βαλβίδες και στρόφαλο από τιτάνιο με την μετάδοση και στους τέσσερις τροχούς να την αναλαμβάνει ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το δάπεδό του είναι φτιαγμένο από zylon, το αμάξωμα του από ανθρακόνημα και Kevlar, ενώ πολλά μηχανικά μέρη, οι τροχοί (21 ιντσών μπροστά-22 πίσω) και τα κεραμικά φρένα είναι εκτυπωμένα από 3D Printer για να διασφαλιστεί πως το Chaos θα έχει όσο το δυνατόν μικρότερο βάρος (υπολογίζεται πως θα ζυγίζει 1.000-1.150 κιλά).

Ο Σπύρος Πανόπουλος ετοιμάζει δύο εκδόσεις, η μία θα αποδίδει 2.000 άλογα και θα έχει έμβολα και μπιέλες από τιτάνιο με το μοτέρ να δουλεύει έως στις 11.000 σ.α.λ., ενώ η δεύτερη θα έχει ιπποδύναμη 3.000 άλογα, θα εξοπλίζεται με έμβολα από κεραμικά υλικά και ανθρακονημάτινες μπιέλες και θα έχει όριο περιστροφής στις 12.000 σ.α.λ..
 

Toyota
moto