10 φωτογραφίες »

Η πόλη υποκλίνεται στο smart EQ fortwo

39.146 Επισκέψεις στο άρθρο (29/10/2020)

Συνδυάζοντας τη μοναδική ευελιξία με τον trendy χαρακτήρα και την ηλεκτροκίνηση, το smart fortwo EQ κερδίζει το χρυσό κλειδί της πόλης.

Ήρθε η στιγμή για το πιο εμβληματικό αυτοκίνητο πόλης να συνεχίσει την καριέρα του αποκλειστικά σε ηλεκτροκίνητες εκδόσεις. Έτσι, το απίθανα ευέλικτο smart fortwo πρόσθεσε στο μοναδικά του χαρακτηριστικά και αυτά της απαλλαγής του από ορυκτά καύσιμα και των μηδενικών εκπομπών ρύπων. Το στυλ παραμένει χαρακτηριστικό με απόλυτα compact διαστάσεις, trendy σχεδιασμό και πολλαπλές δυνατότητες εξατομίκευσης. Από την άλλη, η νεανική καμπίνα επιβατών είναι γεμάτη χρώμα, φως και ζωντάνια. Και όλα αυτά σε τιμές, που με την επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού και απόσυρση ξεκινούν από 19.960 ευρώ…

Σβέλτο και χωρίς άγχος αυτονομίας
Το smart EQ fortwo εφοδιάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 17,6 kWh, που προσφέρει αυτονομία 147-159 χιλιόμετρα με μια μόνο φόρτιση. Ακόμα και σε οικιακή πρίζα η φόρτιση δεν απαιτεί πάνω από 6 ώρες, ενώ από wallbox 4,6 kW χρειάζονται μόλις 3 ώρες και 30 λεπτά. Βέβαια, από ταχυφορτιστή 22 kW το smart EQ fortwo μπορεί να φορτίσει από το 10% έως το 80% της χωρητικότητάς του σε λιγότερα από 40 λεπτά. Και μετά είναι έτοιμο να γίνει ο βασιλιάς της πόλης. O ηλεκτροκινητήρας των 82 ίππων του smart EQ fortwo ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στα αστικά του καθήκοντα προσφέροντας καλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση ρεύματος. Με τα 160 Nm της ροπής διαθέσιμα άμεσα, το smart EQ fortwo σε κάνει να χαμογελάς με τον τρόπο που επιταχύνει. Διαθέτει βεβαίως και σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση, αλλά και διακόπτη ECO που επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση της προσφερόμενης αυτονομίας του συστήματος. Στην κίνηση της πόλης, εκεί που κάθε άλλο όχημα υποφέρει, το smart EQ fortwo είναι στο δικό του ιδανικό περιβάλλον αποτελώντας το τέλειο αγχολυτικό για τους επιβάτες.

Όπως πάντα ευχάριστο και ευρύχωρο για 2 επιβάτες
Η νεανική και ευχάριστη καμπίνα του smart EQ fortwo χαρακτηρίζεται από ένα εύχρηστο και σύγχρονο στην συνδεσιμότητά του σύστημα ψυχαγωγίας με  την έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών να δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό. Η κεντρική κονσόλα διαθέτει ένα μεγάλο αποθηκευτικό χώρο μπροστά από τον επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων και βάση για ποτηροθήκες. Το χαρακτηριστικότερο στοιχείο του ηλεκτρικού smart fortwo είναι φυσικά το επιπλέον στρογγυλό όργανο στην αριστερή κολώνα και το οποίο ενημερώνει τον οδηγό για την ηλεκτρική λειτουργία του αυτοκινήτου (επίπεδο μπαταρίας, βαθμός ανάκτησης ενέργειας, κλπ.). Η ποιότητα είναι εξαιρετικά προσεγμένη, με προσεκτική επιλογή υλικών, ευχάριστης υφής και χρωμάτων, καθώς και εξαιρετικό φινίρισμα. Οι 2 επιβάτες του smart EQ fortwo (υπάρχει φυσικά και η έκδοση forfour για ακόμα 2 άτομα) απολαμβάνουν άνεση και ησυχία. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 230 λίτρων και εξυπηρετεί με τη σειρά του τις ανάγκες της καθημερινής μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον.
 
Ησυχία, τάξη και ασφάλεια
Αναμφίβολα, η αποκλειστικά ηλεκτρική εποχή του smart υπερθεματίζει τον όρο αστικές μετακινήσεις. Δεν υπάρχει κάτι πιο αστικό λοιπόν με 4 τροχούς από το smart EQ fortwo το οποίο παραμένει στιλάτο, πρακτικό και ευχάριστο στη καθημερινή χρήση. Απόλυτα ήσυχο στην καμπίνα, το smart EQ fortwo εντυπωσιάζει με την ευκολία στην χρήση του και την ευελιξία του. Με κύκλο στροφής μόλις 6,95 μ., αυτόματο κιβώτιο και ελαφρύ τιμόνι, το smart EQ fortwo δίνει διαφορετική διάσταση στην έννοια «ευκολία στο παρκάρισμα». Η ανάρτησή του είναι κατάλληλα ρυθμισμένη ώστε να κοντρολάρει άριστα το αμάξωμα, προσφέροντας σταθερότητα και ασφάλεια στις μετακινήσεις. Το αμιγώς ηλεκτρικό smart EQ fortwo είναι χωρίς αμφιβολία ο Βασιλιάς της πόλης. Το χρυσό κλειδί του ανήκει δικαιωματικά!

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto