Nέα Alfa Romeo Tonale: Με τιμή από περίπου 38.000€ στην Ελλάδα
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Nέα Alfa Romeo Tonale: Με τιμή από περίπου 38.000€ στην Ελλάδα

21.225 Επισκέψεις στο άρθρο (5/5/2022)

Το βιβλίο παραγγελιών της Alfa Romeo Tonale, του πρώτου C-SUV της μιλανέζικης φίρμας, θα ανοίξει τις επόμενες εβδομάδες και σύμφωνα με πληροφορίες, οι τιμές του μοντέλου θα ξεκινούν από περίπου 38.000 ευρώ.

Ήπια υβριδική με 130 PS και 7άρι αυτόματο στα 38 χιλιάρικα

H αντίστροφη μέτρηση για το εμπορικό λανσάρισμα της Tonale στην Ελλάδα, του νέου μοντέλου της Alfa Romeo για την κατηγορία των μικρομεσαίων SUV έχει ξεκινήσει. Η νέα Tonale, το μοντέλο που θα αποτελέσει την αφετηρία για την μεταμόρφωση της μάρκας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, αναμένεται να διατεθεί για παραγγελία μέσα στο μήνα Μάιο και σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας στο autotriti.gr, οι τιμές θα ξεκινούν περίπου από τις 38.000 ευρώ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η πλήρης γκάμα κινητήρων

Η τιμή αυτή αφορά την ήπια υβριδική έκδοση με τον νέο ήπια υβριδικό κινητήρα με απόδοση 130 άλογα, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT με 7 σχέσεις και έναν ηλεκτροκινητήρα 48V με απόδοση 15 kW και 55 Nm ροπής. Οι επιδόσεις αυτής της έκδοσης είναι 9,9δλ’’ για το 0-100χλμ./ώρα και 195χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας.

To ίδιο κινητήριο σύνολο θα προσφέρεται και με ισχύ 160 άλογα με turbo μεταβλητής γεωμετρίας Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo), ενώ η γκάμα συμπληρώνεται από ένα νέο diesel μοτέρ 1,6 λίτρων με απόδοση 130 ίππους και 320 Nm ροπής.
 

Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η αποκλειστική για την Tοnale έκδοση Plug-in Hybrid Q4, με απόδοση 275 ίππων, επιτάχυνση 0-100χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δλ. και αυτονομία για αμιγώς ηλεκτρική κίνησης έως 80χλμ. στον αστικό κύκλο (περισσότερα από 60χλμ. σε μικτές συνθήκες). Το σύστημα αποτελείται από έναν turbo βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων απόδοσης 180 ίππων που κινεί τους εμπρός τροχούς και έναν ηλεκτροκινητήρα μέγιστης απόδοσης 90 kW που κινεί τους πίσω τροχούς. H μπαταρία έχει χωρητικότητα 15,5 kWh που μπορεί να παρέχει ισχύ έως και 100 kW και η οποία φορτίζει πλήρως σε λιγότερο από 2,5 ώρες σε φορτιστή ισχύος 7,4 kW. 

Με Έλληνα σχεδιαστή και αναφορές το παρελθόν της μάρκας

Η σχεδίαση του αυτοκινήτου παραγωγής παραμένει πιστή στο πρωτότυπο και είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής προσπάθειας των σχεδιαστών της μάρκας, μεταξύ των οποίων είναι και ο κ. Αλέξανδρος Λιώκης, lead exterior designer της Alfa Romeo Tonale. Το ιταλικό SUV έχει στοιχεία από το παρελθόν όπως για παράδειγμα οι χαρακτηριστικοί τροχοί με τις 5 στρογγυλές οπές, το ανάγλυφο κάλυμμα του πίνακα οργάνων, το τιμόνι με τις τρεις ακτίνες, το περίγραμμα των φωτιστικών σωμάτων και η χαρακτηριστική τριγωνική μάσκα «Τrilobo». Τα «3+3» φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full-LED Adaptive Matrix, είναι επίσης εμπνευσμένα από την SZ Zagato, δημιουργούν μια χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή που είναι ορατή στο φως και στο σκοτάδι και  έχουν σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από τα παραδοσιακά συστήματα, προσφέροντας αναβαθμισμένη λειτουργία και αισθητική. Τα πίσω φωτιστικά σώματα ακολουθούν την ίδια λογική, με μια συνεχή φωτεινή γραμμή που αγκαλιάζει το αμάξωμα και επίσης δημιουργεί μια ξεχωριστή φωτεινή υπογραφή. Στο δυναμισμό του πίσω μέρους συμβάλει και η εμπνευσμένη από την 8C Competizione σχεδίαση του παρμπρίζ.

Συνέχεια του άρθρου >>>
SPRING SEAT
NISSAN