Hellcat 6,2 λτ. μοτέρ σε Nissan 350Z; (+video)

2.216 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2018)

Ο μηχανικός μπορεί να είχε όλη την καλή θέληση να βελτιώσει σημαντικά την ισχύ του Nissan 350Z, αλλά ήρθε αντιμέτωπος με ένα σοβαρό πρόβλημα, που θα έπρεπε να είχε προβλέψει.

Δυστυχώς κάποια πράγματα είναι μερικές φορές πολύ καλά για να είναι αληθινά. Αυτό κατάλαβε και ένας μηχανικός στις ΗΠΑ , όταν είχε την φαεινή ιδέα να αγοράσει έναν Hellcat V6 κινητήρα 6,2 λίτρων που βρήκε σε καλή τιμή και να προσπαθήσει να τον χωρέσει μέσα στο καπό ενός Nissan 350Z.

Ναι, το ιαπωνικό μοντέλο θα μπορούσε να γίνει πραγματικός πύραυλος με ένα τέτοιο μοτέρ, ωστόσο ο μηχανικός ήρθε αντιμέτωπος με κάτι που θα έπρεπε να είχε σκεφτεί από την αρχή. Το κινητήριο σύνολο αυτό είναι τεράστιο σε διαστάσεις και μετά από πολλές προσπάθειες, που μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο 6,2 λίτρων κινητήρας ήταν απλά αδύνατο να χωρέσει.
 
Ο μηχανικός στο τέλος φάνηκε πολύ απογοητευμένος για το όλο project και από ό,τι γίνεται αντιληπτό θα χρειαστούν πολλές ακόμα ώρες εργασίες για να γίνουν οι απαραίτητες μετατροπές που θα επιτρέψουν στο 350Ζ να «φορέσει» ένα τέτοιο μοτέρ.

Δείτε το video παρακάτω.
 

Toyota
moto