«Ηλεκτρική» συνεργασία για Fiat-Chrysler & PSA;

1.444 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2019)

Στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων ίσως συνεργαστούν η Fiat-Chrysler & το PSA Group. Διαβάστε τι έχει γίνει γνωστό.

Σε συζητήσεις για να συνεργαστούν στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρίσκονται το PSA Group και η Fiat-Chrysler, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον των δύο εταιρειών.

Οι δύο φίρμες λέγεται πως έχουν αρχίσει κάποιες πρώτες συνομιλίες για να κατασκευαστεί μια «σούπερ πλατφόρμα» που θα τους επιτρέψει να μειώσουν το κόστος για την ανάπτυξη τέτοιων μοντέλων, που σύμφωνα με έρευνες, οι πωλήσεις τους αναμένεται να αυξηθούν δραματικά μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.
 
Ο εκπρόσωπος του PSA Group αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα αυτό αλλά αναφέρθηκε στις δηλώσεις του CEO του PSA Group, Carlos Tavares, πως ο γαλλικός όμιλος δεν έχει στο στόχαστρό του καμία εταιρεία και δεν θέλει να προχωρήσει σε καμία μεγάλη συνεργασία την ίδια ώρα που διευκρίνισε πως, αν και το PSA Group είναι ανοικτό για συζητήσεις, δεν υπάρχει καμία συζήτηση με την Fiat-Chrysler.

Oι δύο όμιλοι επέκτειναν πρόσφατα την συνεργασία τους στα ελαφριά επαγγελματικά. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι Ford και VW θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη αυτοκινήτων στην ίδια κατηγορία ενώ δεν έχει περάσει καιρός από τότε που έγινε γνωστό πως Daimler και Mercedes ήρθαν σε συμφωνία για να προχωρήσουν μαζί στην ανάπτυξη αυτόνομων συστημάτων οδήγησης.
 

Hyundai
vw