Η Evija είναι το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της Lotus που αναμένονται σύντομα.

«Ηλεκτρική» συνεργασία για τη Lotus

1.611 Επισκέψεις στο άρθρο (12/5/2020)

Η Lotus κινείται ταχέως στο δρόμο της ηλεκτροκίνησης και πρόσφατα ανακοίνωσε μία νέα συνεργασία μέσω της οποίας θα φέρει ένα νέο μοντέλο ιδιοκτησίας ηλεκτρικών οχημάτων που ενσωματώνει πλήρως τη μελλοντική κινητικότητα και ενέργεια.


Η βρετανική μάρκα θα συνεργαστεί με την Centrica, τη μητρική εταιρεία της British Gas. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής θα είναι η δημιουργία μίας ευέλικτής ηλεκτρικής πλατφόρμας που θα μετατρέψει το μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε επέκταση του σπιτιού. Αυτό σημαίνει πως το αυτοκίνητο θα μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια και να  λειτουργεί ως εφεδρική γεννήτρια αν χρειαστεί ρεύμα το σπίτι. Παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να στέλνει την ηλεκτρική ενέργεια που έχει αποθηκευμένη στο δίκτυο.
 
Οι δύο βρετανικές εταιρείες πρόσθεσαν ότι θα δημιουργήσουν μια «νέα παγκόσμια υποδομή φόρτισης και ενέργειας για όλα τα νέα προϊόντα που θα παραχθούν». Δεν έδωσαν λεπτομέρειες, ωστόσο αυτό θα μπορεί να σημαίνει ένα αποκλειστικό δίκτυο φόρτισης για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της Lotus, παρόμοιο με αυτό που έχει κάνει η Tesla για να δικά της αυτοκίνητα. Φυσικά δεν αποκλείεται ένα νέο σύστημα φόρτισης που θα είναι ελεύθερο προς χρήση από όλα τα ηλεκτρικά οχήματα ανεξαρτήτου μάρκας.
 
«Το ταξίδι μας στον κόσμο του μηδενικού άνθρακα είναι απολύτως συνυφασμένο με τη στρατηγική μας Vision80 που θα συμπληρωθεί το 2028 όταν η μάρκα θα συμπληρώνει 80 χρόνια ζωής. Μέχρι τότε θα έχουμε μεταμορφώσει την Lotus σε μία παγκόσμια δύναμη στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας με μια νέα γκάμα αυτοκινήτων που παραμένει πιστή στη βασική μας υπόσχεση να είμαστε… πάντα για τον οδηγό. Η διαφορά που θα υπάρχει σε σχέση με σήμερα θα είναι η ενέργεια και η υποδομή που θα υποστηρίξουν αυτά τα προϊόντα στο μέλλον», είπε ο  διευθύνων σύμβουλος της Lotus, Phil Popham.

Hyundai
OPEL