Το Ampere θα έχει βάρος κάτω από 10 κίλα και ισχύ περίπου 300 άλογα.

Ηλεκτρικό μοτέρ με 27 ίππους ανά κιλό!

2.198 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2020)

Ιδανικό για κάθε ηλεκτρικό όχημα θα πρέπει να χαρακτηρίζεται ένα νέο μοτέρ που έκανε την εμφάνισή του, το οποίο έχει βάρος κάτω από 10 κιλά, ενώ ταυτόχρονα είναι ικανό να προσφέρει 300 άλογα!


Πάνω στην εξέλιξη του συγκεκριμένου μοτέρ εργάζονται δύο βρετανικές εταιρείες. Ο λόγος για τις Equipmake και HiETA, οι οποίες αν και είχαν κλείσει θέση για το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, λόγω της ακύρωσής του, παρουσίασαν το νέο ηλεκτρικό μοτέρ μέσω του διαδικτύου.
 
Το ολοκαίνουργιο μοτέρ ονομάζεται Ampere και για να κατασκευαστεί οι δύο εταιρείες έχουν αξιοποιήσει όλα τα προτερήματα που προσφέρει η τεχνολογία 3D εκτύπωσης. Το Ampere είναι εκτυπωμένο από μέταλλο, κερδίζοντας έτσι μικρό βάρος, ενώ παράλληλα εξαλείφει την ανάγκη για συναρμολόγηση πολλών άλλων τμημάτων.
 
Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες το «θαυματουργό» μοτέρ στην τελική του μορφή θα ζυγίζει κάτω από 10 κιλά, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει και στη μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης που θα επωφεληθεί από το μικρό βάρος. Αναφορικά με την ισχύ αυτή θα ορίζεται σε ένα αριθμό πάνω από τους 295 ίππους, με την αναλογία ισχύς ανά κιλό να ορίζεται στα 27 άλογα, αριθμός αρκετά υψηλότερος από πολλούς σημερινούς κινητήρες.
 
Φυσικά το Ampere χρειάζεται ακόμα δουλειά για να τελειοποιηθεί, όμως οι Equipmake και HiETA αναφέρουν πως τα πρώτα δοκιμαστικά μοτέρ θα είναι έτοιμα σε περίπου ένα χρόνο.

Mercedes
moto