• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Σύμφωνα με την Toyota, το Aygo έχει όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε αμιγώς ηλεκτρικό

Ηλεκτρικό το επόμενο Aygo

2.551 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/10/2016

Δημοσιεύματα στο εξωτερικό, βασισμένα σε δηλώσεις στελεχών της Toyota αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό το επόμενο Aygo να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό.

 
Το δημοφιλές Aygo είναι πολύ πιθανό να αλλάξει ρότα και η επόμενη γενιά του να είναι αποκλειστικά ηλεκτρική. Παρόλο που μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με τα Peugeot 108 και Citroen C1, το ιαπωνικό μίνι έχει όλες τις προϋποθέσεις για να εξελιχθεί σε αμιγώς ηλεκτρικό.

Αυτή την άποψη ενισχύουν οι δηλώσεις του Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή της Toyota Ευρώπης, Johan van Zyl,ο οποίος δήλωσε: «Διαθέτουμε ήδη μερικά ηλεκτρικά οχήματα μικρού βεληνεκούς, για αστικές μετακινήσεις, υπό δοκιμή στην Ευρώπη. Συνεπώς μελλοντικά μια από τις τεχνολογίες που θα προσφέρουμε, είναι τα ηλεκτρικά οχήματα. Βλέπουμε μια αυξανόμενη τάση των ανθρώπων που ζητάνε οχήματα μηδενικών ρύπων, είτε αυτά είναι plug-in, είτε πλήρως ηλεκτρικά».
 
Παράλληλα ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της ιαπωνικής φίρμας στην Ευρώπη, Gerald Killman, το πήγε ένα βήμα παραπέρα, αποκαλύπτοντας ότι η φίρμα εξελίσσει ένα ηλεκτρικό Aygo. Χαρακτηριστικά σχετικά με το μίνι μοντέλο τους ανέφερε: «Στο σωστό χρόνο, πρέπει να εξετάσουμε τι είναι αυτό που κάνει αίσθηση στον κόσμο και κατά πόσο μπορούν αυτό να το αντέξουν οικονομικά. Είμαστε προσεκτικοί με αυτό, αλλά ναι, εξελίσσουμε αυτή την τεχνολογία».

 

Tags: TOYOTA AYGO
 
  • Πειραιωτης

    Αγριευουν στα μικρα οι γιαπωνεζοι και ξαναμοιραζουν την τραπουλα. Και στην παρουσα μορφη του με την συμπαθεστατη φατσουλα θα ηταν καλο να το εβαζαν στην πριζα...φτανει βεβαια να μην σε χτυπουσε και εσενα το ηλετρικο απο την τιμη αγορας!

      5