Το πρώτο πρωτότυπο της νεοσυσταθείσας μάρκας σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει το 2019.

Ηλεκτρικό το πρώτο τουρκικό αυτοκίνητο

3.393 Επισκέψεις στο άρθρο (6/11/2017)

Στον κλάδο της κατασκευής αυτοκινήτων ετοιμάζεται να εισχωρήσει η Τουρκία, ιδρύοντας μια 100% τουρκική μάρκα, υπό τη σκέπη του κράτους και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόσφατα πέντε τοπικές αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες τεχνολογίας, ομαδοποιήθηκαν σε ένα ιστορικό νέο πρότζεκτ υπό την πρωτοβουλία του προέδρου Ερντογάν με την ονομασία «Αυτοκίνητο της Τουρκίας».
 
Το πρώτο πρωτότυπο της νεοσυσταθείσας μάρκας σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει το 2019, με το μοντέλο παραγωγής να αναμένεται να φτάσει στους εκθεσιακούς χώρους το 2021. Κύριος στόχος θα είναι η παραγωγή ενός πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου με τελικό στόχο να παραχθεί ένα μοντέλο που θα έχει καλό και αξιόπιστο όνομα στις αγορές όπως τα αυτοκίνητα της Tesla.
Με μία πρώτη ματιά, η οικοδόμηση μιας νέας μάρκας αυτοκινήτων είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, αλλά με την ισχυρή υποστήριξη της κυβέρνησης, αυτός ο οικονομικά ισχυρός όμιλος εταιρειών έχει περισσότερες πιθανότητες να επιτύχει αυτό που επιδιώκει.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η Τουρκία δεν απέχει από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς αρκετές γνωστές μάρκες μεταξύ των οποίων οι Renault, Hyundai, Honda, Toyota και  Fiat διατηρούν εργοστάσια στη γειτονική μας χώρας, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως η διηπειρωτική χώρα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς εξαρτημάτων αυτοκινήτων στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, έχοντας έτσι αρκετή τεχνογνωσία στο χώρο του αυτοκινήτου, κάτι το οποίο θέλουν να εκμεταλλευτούν οι γείτονες με αυτό τους το εγχείρημα.

Mercedes
skoda