Στην εικόνα βλέπετε το τρέχον 308.

Ηλεκτρίζονται τα νέα Peugeot 308 GT & GTi

3.357 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2018)

Το Peugeot 308 ξεκίνησε το 2013, ανανεώθηκε πέρυσι και σιγά σιγά θα αποτελέσει παρελθόν δίνοντας στη θέση του στη νέα γενιά του μοντέλου, πάνω στο οποίο εργάζεται η εταιρεία. Δείτε περισσότερα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πληροφορίες το νέο γαλλικό μοντέλο, όταν θα κάνει την εμφάνισή του το 2020 θα προσφερθεί σε hatchback, wagon και sedan, όντας εμπνευσμένο από τα 3008 και 508, έχοντας αλλαγές στη σχεδίαση στην οποία μεταξύ άλλων θα συμπεριλαμβάνεται μια περισσότερο κεκλιμένη οροφή που θα του προσφέρει μια πιο σπορ εικόνα.
 
Το νέο 308 θα βασίζεται σε μία εξελιγμένη μορφή της πλατφόρμας EMP2, ενώ σε ότι αφορά τους κινητήρες στη γκάμα της μάρκας θα βρίσκονται αρκετές μονάδες βενζίνης και ίσως ο ντίζελ BlueHDi 1.5 λίτρων, που θα συνεργάζονται είτε με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων, είτε με ένα χειροκίνητο κιβώτιο.
Σε ότι αφορά τις ισχυρότερες εκδόσεις για το επερχόμενο 308 GT η εταιρεία σχεδιάζει να εξοπλίσει το μοντέλο με μία βενζινοκίνητη μονάδα που θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ να διανέμεται στους μπροστά τροχούς και να φτάνει περίπου τους 220 ίππους.
 
Το ακόμα πιο δυνατό 308 GTi θα συνδυάσει έναν βενζινοκινητήρα με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) έχοντας περίπου 300 άλογα, ενώ ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν θα είναι σε θέση να διανύσει, χρησιμοποιώντας μόνο την ηλεκτρική ενέργεια, περίπου 50-60 χιλιόμετρα.
 
Από κει και πέρα να σημειώσουμε πως χάρη στην επανασχεδιασμένη αρχιτεκτονική το νέας γενιάς 308 θα είναι ελαφρύτερο από το τρέχον μοντέλο, ενώ θα κερδίσει και λίγο μεγαλύτερους χώρους κυρίως στο πίσω μέρος λόγο μιας μικρής επέκτασης του μεταξονίου. Τέλος να σημειώσουμε πως η Peugeot θα εγκαταστήσει αρκετές τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, ενώ η τιμή του όταν θα φτάσει στην αγορά της Γαλλίας εκτιμάται πως θα ξεκινήσει από τις 21.000 ευρώ περίπου.   

peugeot
NISSAN