• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Έχεις keyless; Βάλε το κλειδί σε μεταλλικό κουτί

6.547 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2021)

Συστάσεις να αποθηκεύουν τα κλειδιά που υποστηρίζουν σύστημα Keyless σε μεταλλικά κουτιά κάνει η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου στους κατόχους οχημάτων, αφού οι κλοπές τέτοιων αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί!

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως η τεχνολογία μπορεί να είναι ευλογία και κατάρα, ταυτόχρονα και όπως φαίνεται αυτό επιβεβαιώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφορικά με την τεχνολογία keyless που διαθέτουν πολλά καινούργια αυτοκίνητα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Όπως λοιπόν αναφέρουν οι αστυνομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, τα προσωρινά στοιχεία έχουν δείξει αύξηση 3,1% στις κλοπές αυτοκινήτων μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου και το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης προέρχεται από αυτοκίνητα που διαθέτουν σύστημα keyless. Μάλιστα η αστυνομία στην Βρετανία εξήγησε πως οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος μέσω του κατάλληλου εξοπλισμού μπορούν από απόσταση πολύ εύκολα να βρουν το σήμα που εκπέμπει το κλειδί που βρίσκεται μέσα από το σπίτι, το οποίο μεταφέρεται σε μία φορητή συσκευή και στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να ξεκλειδωθεί το αυτοκίνητο και να κάνει «φτερά».

Αυτός είναι και ο λόγος που οι αστυνομικές αρχές προτρέπουν τους οδηγούς να αποθηκεύσουν τα κλειδιά τους σε μεταλλικά κουτιά ή ειδικές προστατευτικές θήκες που εμποδίζουν την διαφυγή του σήματος. Σε κάθε άλλη περίπτωση αν το κλειδί βρίσκεται μέσα στο σπίτι εκτεθειμένο, οι ληστές είναι εύκολο όντας εκτός σπιτιού να εντοπίσουν το σήμα του κλειδιού, να το αντιγράψουν και στη συνέχεια να κλέψουν το αυτοκίνητο. Όλα αυτά σε λίγα δευτερόλεπτα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι εταιρείες εργάζονται για να βελτιώσουν την ασφάλεια των συστημάτων εισόδου χωρίς κλειδί στα αυτοκίνητά τους, ωστόσο μέχρι τότε καλό είναι να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων.

Δείτε τα σχετικά βίντεο
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »