• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
4 φωτογραφίες »

Υβριδικά SUV σε μάχη: Honda CR-V Vs Toyota RAV4

106.527 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/7/2020

Τα Honda CR-V και Toyota RAV4 Hybrid στις τετρακίνητες υβριδικές εκδόσεις τους, εγγυώνται αξέχαστες στιγμές περιπέτειας, προσέχοντας πάντα την οικονομία της τσέπης σας και διατηρώντας το φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα τους.

Ο όρος SUV έχει γενικευτεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και συναντάται ακόμα και σε μοντέλα με μήκος κάτω από 4 μέτρα. Για τους πιο «παραδοσιακούς» όμως τα SUV εξακολουθούν να είναι το πιο ογκώδη οχήματα, με τους μεγάλους χώρους και το προσόν της τετρακίνησης, που εξασφαλίζει απόδραση και εκτός δρόμου περιπέτεια. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα αρκετές και αξιόλογες προτάσεις που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια και μάλιστα χωρίς τα μελανά σημεία του παρελθόντος. Φυσικά και αναφερόμαστε στα θηριώδη μοτέρ που συνήθως τα εξόπλιζαν, τα οποία και ρύπαιναν, αλλά και κόστιζαν λόγω κατανάλωσης.

Παρακάτω, λοιπόν βάζουμε αντιμέτωπα, τα Honda CR-V και Toyota RAV4 στις τετρακίνητες υβριδικές εκδόσεις τους. Δύο μεσαία ιαπωνικά SUV με παρόμοια χαρακτηριστικά, που καταφέρνουν να τα συνδυάσουν με κατανάλωση μικρομεσαίου χάτσμπακ.

Το Honda CR-V στην πλούσια έκδοση Elegance (π.χ. έχει μέχρι και θερμαινόμενα καθίσματα) κοστίζει 44.240 ευρώ στα πλαίσια προσφοράς, ενώ οι τιμές του υβριδικού Toyota RAV4 ξεκινούν χαμηλότερα, αφού η βασική και κάπως λιγότερο πλούσια εξοπλιστικά 4Χ4 έκδοση κοστίζει 38.850 ευρώ. Εξοπλιστικά πάντως και τα δύο μοντέλα διαθέτουν πληρέστατο πακέτο ασφαλείας και όλες τις ανέσεις που επιθυμείτε.

Σχεδίαση: Elegant το CR-V, σκληροτράχηλο το RAV4  
Με μήκος που υπερβαίνει τα 4,6 μ., πλάτος από 1,82 μ. και ύψος πάνω από 1,68 μ. τα δύο μοντέλα έχουν πληθωρικές διαστάσεις και κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Το CR-V  βασίζεται σε νέα πλατφόρμα και χάρη στις στρογγυλεμένες άκρες του -4.600 χλστ.- αμαξώματός του και τη μεταλλική φάσα της μάσκας που συνδέει τα φώτα, δείχνει ένα κλικ πιο κομψό και λεπτεπίλεπτο. Σε νέα πλατφόρμα βασίζεται και το RAV4, που δείχνει δυναμικό και πιο σκληροτράχηλο, με το επίσης 4.600 χλστ αμάξωμά του να χαρακτηρίζεται από τις έντονες ακμές και την επιβλητική του μάσκα.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)