• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Honda: Το γυρνάει στα ηλεκτρικά στην Κίνα από το 2030

Honda: Το γυρνάει στα ηλεκτρικά στην Κίνα από το 2030

1.502 Επισκέψεις στο άρθρο (15/10/2021)

Η Honda σκέφτεται να προχωρήσει σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην τεράστια αγορά της Κίνας από το 2030. Για να το πετύχει αυτό, θα εισάγει στην γκάμα της περισσότερα καινούργια ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέσα στα επόμενα 5 χρόνια

10 νέα ηλεκτρικά Honda τα επόμενα 5 χρόνια

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η Honda ανακοίνωσε την παραγωγή 10 νέων ηλεκτρικών με την σειρά e:N σε διάστημα 5 χρόνων, με τα δύο πρώτα μοντέλα να λανσάρονται με το όνομα e:NS1 και e:NP1. Το ντεμπούτο τους στην αγορά της Κίνας θα γίνει μέσα στον επόμενο χρόνο, ενώ έχουμε ήδη δει τις πρώτες εικόνες του e:NS1 που διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Καινούργιο εργοστάσιο στην Κίνα

Για να ολοκληρώσει την στρατηγική της, προχωράει στην δημιουργία εργοστάσιου ηλεκτροκινήτων στην ίδια χώρα, με τις εργασίες να ξεκινούν από το 2024. Επιπλέον κλείνει συμφωνία με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή μπαταριών του σήμερα (ποιος είναι;), έχοντας παραπάνω τεχνογνωσία που μπορεί να αφιερώσει στα νέα της μοντέλα.

Στην μάχη με την Toyota και την Nissan

Ο ανταγωνισμός βέβαια θα είναι μεγάλος με άλλους δύο κολοσσούς από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, να κυνηγάνε την πρώτη θέση στις πωλήσεις της μεγαλύτερης ασιατικής χώρας. Η Toyota έχει ανακοινώσει 15 ηλεκτροκίνητα μέχρι το 2025 ενώ η Nissan ήδη αναφέρει πως μέχρι τότε θα πουλάει μόνο ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα. Ας μην ξεχνάμε και την Tesla, η οποία τον μήνα Σεπτέμβριο έκανε ρεκόρ πωλήσεων στην Κίνα, με το εργοστάσιό της στην Shanghai να παράγει περισσότερα οχήματα σε σχέση με αυτό στην California.

Φουλ «πράσινη» μέχρι το 2040

Η Honda έχει αναφέρει πως επιθυμεί τα «πράσινα» μοντέλα της να αποτελούν το 40% των συνολικών της πωλήσεων μέχρι το 2030, 80% μετά από 5 χρονια και 100% μέχρι το 2040. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την επίτευξη του παραπάνω στόχου, είναι οι μελλοντικές ενέργειες της Ασιατικής χώρας που θέλουν μέχρι το 2040 να έχουν μηδενικούς ρύπους.

Εσείς τι λέτε; Θα μείνει τελικά καμία ιαπωνική εταιρεία να βγάζει αυτοκίνητα που προσφέρουν οδηγικές συγκινήσεις ή θα γίνουν όλα «πράσινα» βαρετά αυτοκίνητα πόλης;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »