10 φωτογραφίες »

Tο νέο ID.4 φέρει αρκετές ομοιότητες με το μικρότερο ID.3 στο εσωτερικό του, που χαρακτηρίζεται από μια ευχάριστη «λιτότητα» και από σύγχρονη σχεδίαση και στοιχεία.

Εσωτερικό: Προχωρημένο design & high-tech αέρας

20.582 Επισκέψεις στο άρθρο (10/3/2021)

O εσωτερικός διάκοσμος και των δύο μοντέλων ξεφεύγει σημαντικά από τα συμβατικά στάνταρ, αφού άλλωστε κανένα δεν είναι συμβατικό ή δεν στηρίζεται σε κάποιο τέτοιο μοντέλο της εταιρείας που εκπροσωπεί. Ξεκινώντας από το Ioniq 5 της Hyundai εκείνο προτάσσει ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο και σύγχρονο αισθητικό προφίλ που κυριαρχείται από ένα ζεύγος οθονών 12 ιντσών, η μία έχοντας το ρόλο του πίνακα οργάνων και η άλλη του συστήματος infotainment από το οποίο ελέγχονται και οι περισσότερες λειτουργίες, αφαιρώντας την πληθώρα διακοπτών.

Αντίστοιχη λογική ακολουθεί και η VW στο ID.4 που βεβαίως παραπέμπει και αυτό στο ID.3 με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων εμπρός από τον οδηγό να έχει ενσωματωμένο τον επιλογέα και την οθόνη αφής στο κέντρο με διαγώνιο 10 ή 12 ιντσών ανάλογα με την έκδοση για τις επιμέρους λειτουργίες και συστήματα. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι πως όλα τα χειριστήρια -συμπεριλαμβανομένων και αυτών του ηλεκτρικά ρυθμιζόμενου τιμονιού πολλαπλών λειτουργιών- λειτουργούν με την αφή, κάτι που ακολουθεί η Volkswagen σε όλα της τα νεότερα αυτοκίνητα.

Εκτός της εικόνας όμως και της αναμενόμενης καλής ποιότητας υλικών και κατασκευής, πλούσιο είναι και το τεχνολογικό υπόβαθρο με συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης που πλαισιώνουν το ούτως ή άλλως high-tech υπόβαθρό τους.

Δεδομένων των εξωτερικών τους διαστάσεων, οι χώροι αναμένονται υπεραρκετοί για τους επιβάτες με το Ioniq 5 να προσφέρει χώρο αποσκευών 531 λίτρων και το ID.4 αντίστοιχο χώρο 543 λίτρων που είναι σε κάθε περίπτωση πολύ καλοί. Στο Ioniq 5 μάλιστα υπάρχει και επιπλέον χώρος και στο εμπρός μέρος με όγκο 57 ή 24 λίτρων ανάλογα με την έκδοση (δικίνητη ή τετρακίνητη).

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

peugeot
NISSAN