Εκτός από τα ηλεκτρικά, το Ισραήλ θα επενδύσει και σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.

Ισραήλ Vs diesel-βενζίνη!

2.189 Επισκέψεις στο άρθρο (10/10/2018)

Αντίθετα, έχει ήδη ξεκινήσει να επενδύει σε σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα και στηρίζει πολύ το φυσικό αέριο. Μάθετε περισσότερα.

Έτοιμο να απαγορεύσει την πώληση αυτοκινήτων που κινούνται με μοτέρ εσωτερικής καύσης είτε αυτά είναι βενζινοκίνητα είτε diesel είναι το Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Reuters, το τμήμα Ενέργειας της ισραηλινής κυβέρνησης έχει καταστρώσει τα πλάνα της για να σταματήσει έως το 2030 την πώληση τέτοιων αυτοκινήτων στην χώρα , δίνοντας παράλληλα πολλά κίνητρα σε εταιρείες και ιδιώτες να αγοράσουν κάποιο ηλεκτρικό ή μοντέλο με φυσικό αέριο. Ο ίδιος ο υπουργός Ενέργειας Yuval Steinitz είπε στο Reuters: «Ήδη εγκαθιστούμε χώρους φόρτισης ενώ η φορολογία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μειωθεί σχεδόν στο 0%».
 
Το Ισραήλ είναι μία από τις χώρες που έχει μεγάλο πρόβλημα στην προμήθεια βενζίνης και πετρελαίου, αφού οι περισσότερες χώρες της Μέσης Ανατολής δεν έχουν καμία διάθεση να πουλήσουν καύσιμα στη συγκεκριμένη χώρα για πολιτικούς και γεωστρατηγικούς λόγους. Έτσι, το Ισραήλ αναγκάζεται να εισάγει καύσιμα από πολύ μακριά, κάτι που συνεπάγεται υψηλές τιμές για τους Ισραηλινούς (7,08 δολάρια το γαλόνι), αν και θα μπορούσε να πει κανείς η τιμή είναι καλή σε σχέση με την Ελλάδα αφού προμηθευόμαστε καύσιμα με τιμή 7,26 δολ/γαλόνι.

Εκτός από τα ηλεκτρικά, το Ισραήλ θα επενδύσει και σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου μιας και πρόσφατα ανακαλύφθηκαν σημαντικά κοιτάσματα κοντά στις ακτές της χώρας στη Μεσόγειο.

Περισσότερες εξελίξεις αναμένονται σύντομα.

peugeot
NISSAN