Ισχυρότερα και με νέα οθόνη τα VW ID.4 και ID.5
6 Φωτογραφίες »

Ισχυρότερα και με νέα οθόνη τα VW ID.4 και ID.5

4.654 Επισκέψεις στο άρθρο (11/10/2023)

- Νέα οθόνη 12,9 ιντσών, καλύτερο λογισμικό και νέο τιμόνι
- Από 286 έως 340 ίππους στις εκδόσεις GTX
- Φορτίζουν πλέον πιο γρήγορα

Αναβάθμισε τα ID.4 και ID.5 η Volkswagen

Στην παρουσίαση μιας σειράς αναβαθμίσεων για τα ηλεκτρικά Volkswagen ID.4 και ID.5 προχώρησε η Volkswagen, η οποία γνωστοποίησε επίσης οι τιμές των δύο αυτών αυτοκινήτων ξεκινούν πλέον από 40.335 ευρώ στην Γερμανία στη βασική εξοπλιστική έκδοση Pure. Οι κύριες αναβαθμίσεις είναι μια ολοκαίνουργια γενιά infotainment, ο ερχομός ενός νέου ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και οι πιο ισχυρές εκδόσεις GTX.

Νέα οθόνη 12,9 ιντσών, καλύτερο λογισμικό και νέο τιμόνι

Ξεκινώντας με το λογισμικό του οχήματος, η Volkswagen αναφέρει ότι το λογισμικό τελευταίας γενιάς είναι πολύ πιο γρήγορο και προσφέρει περισσότερες λειτουργίες, βελτιώνοντας τη διαισθητική λειτουργία. Επιπλέον, τόσο το ID.4 όσο και το ID.5 έχουν ένα νέο στάνταρ σύστημα infotainment με μεγαλύτερη οθόνη που έχει πλέον διαγώνιο 12,9 ίντσες. Σύμφωνα με την VW, το σύστημα infotainment έχει επίσης μια εντελώς νέα δομή μενού, ενώ το στάνταρ Digital Cockpit και η προαιρετική head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας έχουν βελτιωθεί. Όπως και με το ID.3, τα κουμπιά για τον κλιματισμό και τον έλεγχο της έντασης είναι πλέον φωτισμένα, ενώ τώρα, τα ID.4 και ID.5 αποκτούν επίσης νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών νέας φιλοσοφίας.

Μια ακόμη μεγάλη αλλαγή που έγινε στο εσωτερικό είναι η νέα θέση του επιλογέα mode οδήγησης, o οποίος μεταφέρθηκε από το πλαίσιο του από του πίνακα οργάνων στην κολόνα του τιμονιού, όπως ακριβώς και στο sedan ID.7. Αυτό έγινε για να δημιουργηθεί χώρος για τη μεγαλύτερη οθόνη infotainment.

Από 286 έως 340 ίππους στις εκδόσεις GTX

Τα ID.4 Pro και ID.5 Pro με κίνηση στους πίσω τροχούς, εξοπλίζονται τώρα με μπαταρία 77 kWh και αποκτούν πλέον νέο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, ο οποίος αποδίδει 286 ίππους (+82 PS σε σχέση με πριν) και 545 Nm ροπής. Ο νέος πίσω ηλεκτροκινητήρας τοποθετείται επίσης στο 4κίνητο ID.4 Pro 4Motion. Επιπλέον, τα τετρακίνητα ID.4 GTX και ID.5 GTX αποκτούν ισχύ 340 ίππων και ως αποτέλεσμα, το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα πέφτει στα 5,4 δευτερόλεπτα. Όλα τα ID.4 και ID.5 που διαθέτουν μπαταρία 77 kWh, η οποία προσφέρει πλέον μεγαλύτερη αυτονομία WLTP έως 556 χιλιόμετρα.

Όσον αφορά τη φόρτιση, τα πισωκίνητα Volkswagen ID.4 και ID.5 θα μπορούν να φορτίζουν έως και με 135 kW, ενώ τα τετρακίνητα θα φορτίζουν πλέον με 175 kW. Σε όλες τις περιπτώσεις τα ID.4 και ID.5 εξοπλίζονται με νέο διαχειριστικό φόρτισης και θερμότητας που διασφαλίζει ότι η μπαταρία προετοιμάζεται κατά την οδήγηση για την επόμενη στάση φόρτισης.

EUROINS PASXA
KIA