Λάστιχα: Έγιναν έτσι στα 2 χρόνια; Κάτι πάει λάθος!
3 Φωτογραφίες »

Λάστιχα: Έγιναν έτσι στα 2 χρόνια; Κάτι πάει λάθος!

39.535 Επισκέψεις στο άρθρο

- Λάθος ευθυγράμμιση = Ανομοιόμορφη φθορά στο πέλμα του λάστιχου
- Επιθετική οδήγηση & λάθος αέρας τα καταστρέφουν πιο γρήγορα
- Τσέκαρε συχνά το βάθος του πέλματος & αν έχει ρωγμές
- Φθαρμένο λάστιχο = Δεν «κρατάει» & κινδυνεύει με κλατάρισμα

Τα λάστιχα σου «μιλάνε»!

Πέρα από το κομμάτι της ασφάλειας, που είναι το σημαντικότερο, τα λάστιχα αποτελούν ένα κοστοβόρο αναλώσιμο για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα συμβάλλουν και στην οικονομία καυσίμου. 

Τα σπιναρίσματα αλλά και η γρήγορη οδήγηση σε διάφορες στροφές υπό έντονη πίεση κάνουν τα ελαστικά να φθείρονται πολύ γρήγορα.

Τα σπιναρίσματα αλλά και η γρήγορη οδήγηση σε διάφορες στροφές υπό έντονη πίεση κάνουν τα ελαστικά να φθείρονται πολύ γρήγορα.


Όσον αφορά στο δεύτερο, αυτό έχει να κάνει περισσότερο με τον τύπο ελαστικών που θα επιλέξεις, όπως για παράδειγμα τα Eco ελαστικά. Ωστόσο, όσον αφορά στο πρώτο είναι κάτι που αναπόφευκτα θα σε επιβαρύνει, καθώς όλα τα ελαστικά φθείρονται είτε από τη χρήση, είτε από το χρόνο.

Αυτό που μπορείς να κάνεις βέβαια, είναι να ακολουθήσεις κάποιες συμβουλές ώστε να παρατείνεις το χρόνο ζωής τους.   

Προστασία ελαστικών

Έλεγχος ανάρτησης

Η καλή κατάσταση της ανάρτησης συνδέεται άμεσα με τη φθορά των ελαστικών του αυτοκινήτου και κατ` επέκταση με τη συμπεριφορά τους στο δρόμο. Αν αλλάξει η γεωμετρία του συστήματος ανάρτησης, τότε φθείρονται σε μεγάλο βαθμό ανομοιόμορφα τα ελαστικά. Συνεπώς θα πρέπει να ελέγχετε συχνά το σύστημα διεύθυνσης-ανάρτησης του οχήματός σας, σε κάποιο συνεργείο που διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και να πραγματοποιείτε ευθυγράμμιση των τροχών, όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Επιθετική οδήγηση

Ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας για τη φθορά των ελαστικών μας είναι η επιθετική, αλλά και υπερβολικά γρήγορη οδήγηση. Τα σπιναρίσματα κατά την εκκίνηση, αλλά και η γρήγορη οδήγηση σε διάφορες στροφές υπό έντονη πίεση κάνουν τα ελαστικά να φθάσουν στο τέλος της ζωή τους σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Καλό λοιπόν είναι να αποφεύγουμε τις απότομες κινήσεις και να οδηγούμε όπως επιβάλλει ο Κ.Ο.Κ., ώστε να μετακινούμαστε με ασφάλεια και οικονομία, χωρίς να φθείρουμε τα ελαστικά μας. 
Σελίδα 2Τακτικός έλεγχος
NEO TRAFIC
Audi