Ένα από τα μοντέλα τα οποία πρόκειται να μας απασχολήσει με την παρουσία του εντός του 2019 είναι η Mercedes-Benz GLB.

Η εικόνα που έχουμε δημοσιεύσει για το πώς πρόκειται να είναι το αυτοκίνητο.

«Καλοκαιρινή» η νέα Mercedes GLB

2.004 Επισκέψεις στο άρθρο (3/1/2019)

Ένα από τα μοντέλα τα οποία πρόκειται να μας απασχολήσει με την παρουσία του εντός του 2019 είναι η Mercedes-Benz GLB.

Μπορεί να έχουμε δει αρκετές φορές (καμουφλαρισμένο) το μοντέλο, ωστόσο αυτό που δεν ξέραμε είναι πως το γερμανικό SUV όπως φαίνεται θα κάνει το ντεμπούτο του το καλοκαίρι και οι πωλήσεις του στην ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του έτους.
 
Όπως προαναφέραμε, μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να δούμε χωρίς καμουφλάζ το νέο μοντέλο. Όμως σας έχουμε δώσει μία πρώτη εικόνα για το πώς πρόκειται να είναι το αυτοκίνητο, την οποία μπορείτε εκ νέου να δείτε στη γκαλερί των φωτογραφιών λίγο πιο πάνω.
 
Από τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει μέχρι στιγμής εκτός από την τετράγωνη εμφάνιση, το μικρομεσαίο SUV θα φέρει μία μεγάλη μάσκα που έχει εγκατασταθεί στο εμπρόσθιο μέρος, ενώ ο σχεδιασμός των εμπρόσθιων φλας είναι σαν ένα κεφαλαίο ξαπλωτό «L». Το μήκος του θα είναι στα 4,55 μέτρα, η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται από τους μπροστινούς τροχούς, προαιρετικά θα είναι τετρακίνητο και με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, ενώ όσον αφορά στις εκτός δρόμου ικανότητές του, αυτές θα καλύπτουν τις απαιτήσεις του κοινού στο οποίο απευθύνεται.
Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες η γκάμα της βενζίνης πιθανότατα θα ξεκινάει από τα 1,3 λτ. και θα φτάνει στα 2,0 λίτρα, με αντίστοιχες με τις τωρινές ιπποδυνάμεις (190 έως 252 PS θα είναι οι πιο ενδιαφέρουσες εκδόσεις). Οι σημαντικότερες «αλλαγές» θα γίνουν στους diesel κινητήρες. Συγκεκριμένα, ο 1,5 λίτρων της συνεργασίας με την Renault δεν θα προσφέρεται καθόλου και η γκάμα θα ξεκινάει με έναν μεγαλύτερου κυβισμού diesel, ο οποίος θα πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro6d. Η μέγιστη ιπποδύναμη αυτού θα είναι τα 224 άλογα. Περνώντας, τέλος στις πιο γρήγορες εκδόσεις, σημειώστε πως θα υπάρχει έκδοση GLB 43 AMG με 300 άλογα, ενώ το αν θα υπάρξει η έκδοση GLB 63 AMG είναι ακόμη ανοικτό.
 
Τέλος, σίγουρο είναι το γεγονός ότι στην γκάμα θα υπάρχει μία plug-in και μία ηλεκτρική έκδοση (Η 243 είναι η κωδική ονομασία της). Κάτω από καπό αυτής θα βρίσκεται ένας 2λιτρος βενζινοκινητήρας ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα 50 kW. H ηλεκτρική έκδοση θα έχει έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα 70 kW στον πίσω άξονα. Τέλος, όσον αφορά στην αυτονομία, υπολογίστε περίπου στα 400 χιλιόμετρα.
 
Διαβάστε περισσότερα για την επερχόμενη Mercedes GLB και πάρτε μία γεύση από το εσωτερικό της.

peugeot
citroen