Καραμανλής: «Πήγαμε να βάλουμε φορτιστές 100kW αλλά υπάρχει πρόβλημα»

Καραμανλής: «Πήγαμε να βάλουμε φορτιστές 100kW αλλά υπάρχει πρόβλημα»

2.515 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2022)

Επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη για την επέκταση των δυνατοτήτων του δικτύου ηλεκτροκίνησης, ο Κώστας Καραμανλής, κάνοντας παράλληλα αναφορά στους τέσσερις στόχους που περιλαμβάνονται στο σχέδιο της κυβέρνησης.

Οι τέσσερις στόχοι και το πρόβλημα με το δίκτυο

Το σχέδιο της Κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση παρουσίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο συνέδριο Green Mobility, που συνδιοργανώνουν οι Drive Media Group και Dome Consulting, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Δήμου Αθηναίων και της UNESCO. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η Ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό μεταβολής στα ηλεκτρικά

Μιλώντας για τους στόχους που έχουν τεθεί σημείωσε πως, πρώτος στόχος ήταν και εξακολουθεί να είναι, η ανανέωση του γερασμένου στόλου των αυτοκινήτων, σε όλα τα επίπεδα: Ι.Χ., ταξί, αστικές συγκοινωνίες.  Μάλιστα τόνισε πως σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ε.Ε., η Ελλάδα είναι η χώρα της Ε.Ε. με το μεγαλύτερο ποσοστό μεταβολής στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ πρόσθεσε πως στο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου έχουν ταξινομηθεί σχεδόν 5.300 ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα, αριθμός που μεταφράζεται στο 7,1% της αγοράς για φέτος. Από κει και πέρα το πρώτο εξάμηνο του 2023 αναμένεται να έρθουν τα πρώτα νέα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ενώ εξετάζεται παράλληλα και η αγορά λεωφορείων υδρογόνου.

25.000 φορτιστές έως το 2030

Ο δεύτερος στόχος που έθεσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι οι υποδομές για εύκολη φόρτιση. «Από τα 58 σημεία φόρτισης που είχαμε το 2019, σήμερα έχουμε 1746! Σύμφωνα με το σχέδιο μας το 2025 θα έχουμε αναπτύξει ένα δίκτυο που θα προσεγγίζει τα 12.000 σημεία φόρτισης ώστε το 2030 να έχουμε φτάσει τους 25.000 φορτιστές πανελλαδικά», δήλωσε.

Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
NISSAN