Kατάμαυρα τα μονοθέσια της Mercedes για το 2020

3.318 Επισκέψεις στο άρθρο (29/6/2020)

Σε μια ιδιαίτερα θαρραλέα κίνηση προχώρησε η Μercedes, αφού άφησε για λίγο στην άκρη το ασημί χρώμα που την χαρακτηρίζει και ανακοίνωσε πως για όλη την φετινή σεζόν, τα μονοθέσια της θα τρέχουν... στα μαύρα! Ποιος είναι ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση;


Η ομάδα της Mercedes στην Formula 1 μπορεί να παρουσίασε τα χρώματα του μονοθεσίου της, για την φετινή χρονιά, τον περασμένο Φεβρουάριο προσθέτοντας ουσιαστικά κάποιες κόκκινες λεπτομέρειες στο πάνω μέρος του αυτοκινήτου, ωστόσο τελικά, τα μονοθέσιά της θα είναι αρκετά διαφορετικά όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα σε λίγες μέρες.

Η Μercedes αποφάσισε να στηρίξει το κίνημα «Βlack Lives Matter» και για αυτό άλλαξε σε μεγάλο βαθμό τα χρώματα του νέου της μονοθεσίου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο μαύρο, και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το ασημί που έχει δώσει εδώ και δεκαετίες στα μονοθέσιά της το προσωνύμιο «ασημένια βέλη». Επίσης, η Mercedes ανακοινώνει πως πάνω στο halo, θα εμφανίζεται το μήνυμα «End Racism» ενώ στους καθρέπτες θα δίνει το παρών το hashtag της πρωτοβουλίας #WeRaceAsOne.

Ο Toto Wolff, Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-AMG Petronas F1 Team σχολίασε: «Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας, στο άθλημα μας ή στην ομάδα μας. Αλλά δεν αρκεί να μένουμε σιωπηλοί. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη φωνή μας και την πλατφόρμα που μας δίνεται για να μιλήσουμε για σεβασμό και ισότητα, και για αυτό τα μονοθέσια μας θα αγωνίζονται με μαύρο χρώμα για ολόκληρη τη σεζόν».

Ο Lewis Hamilton, ο μόνος έγχρωμος οδηγός της F1 είπε: «Έχω βιώσει προσωπικά ρατσισμό στη ζωή μου και έχω δει την οικογένεια και τους φίλους μου να βιώνουν ρατσισμό, και μιλώ από την καρδιά όταν κάνω έκκληση για αλλαγή. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Toto και στην Mercedes που αφιέρωσαν χρόνο για να ακούσουν, να μιλήσουν, και να κατανοήσουν πραγματικά τις εμπειρίες μου».
 
 

Hyundai
vw