Από την διάταξη πάντως εξαιρούνται οι ιδιοκτήτες των οποίων τα οχήματα καταστράφηκαν λόγω φυσικών καταστροφών.

Χάνονται οι πινακίδες μετά το πέρας 18 μηνών

2.162 Επισκέψεις στο άρθρο (20/7/2018)

Σοκ προκαλεί η νέα εγκύκλιος της ΑΑΔΕ που προβλέπει την καταστροφή των πινακίδων που έχουν κατατεθεί για περισσότερους από 18 μήνες. Διαβάστε τι προβλέπεται και τι μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης.

Μια νέα εγκύκλιος από την ΑΑΔΕ που εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες υποχρεώνει τις ΔΥΟ να φροντίσουν για την καταστροφή και ανακύκλωση των πινακίδων κυκλοφορίας που έχουν κατατεθεί για διάστημα άνω των 18 μηνών. Αυτό σημαίνει πως χιλιάδες ιδιοκτήτες που έχουν παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίες του οχήματός τους και έχουν σκοπό να το ξαναχρησιμοποιήσουν θα αναγκαστούν είτε να πληρώσουν το Δημόσιο για να μην καταστραφούν οι πινακίδες είτε να πληρώσουν το παράβολο για να κάνουν αίτηση έκδοσης καινούριων πινακίδων κυκλοφορίας.

Η διάταξη ισχύει αναδρομικά για τους ιδιοκτήτες που κατέθεσαν τις πινακίδες πριν την ημερομηνία που τέθηκε ο νόμος σε ισχύ (30 Μαρτίου 2018) από τον Σεπτέμβριο του 2016 ενώ περιλαμβάνει φυσικά και τις πινακίδες που πρόκειται να κατατεθούν από εδώ και στο εξής. Όσον δεν φροντίσουν να πάρουν πίσω τις παλιές πινακίδες και θελήσουν να βγάλουν καινούριες θα πρέπει να κάνουν αίτηση για έκδοση νέου αριθμού, καταθέτοντας την βεβαίωση καταστροφής και πληρώνοντας 30 ευρώ ως παράβολο στο Δημόσιο.
 
Από την διάταξη πάντως εξαιρούνται οι ιδιοκτήτες των οποίων τα οχήματα καταστράφηκαν λόγω φυσικών καταστροφών σε περιοχές που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2017 καθώς και την πυρκαγιά της 11ης Σεπτεμβρίου 2017 στη Δυτική Αχαΐα, στις τέως κοινότητες Σαντομέρι, Χαραυγή, ¶ρλα, Φώσταινα, Ελαιοχώριο και Πετροχώριο. Οι ιδιοκτήτες αυτοί θα πρέπει να υποβάλλουν μέχρι τις 30-4-2018 αίτηση διαγραφής αυτών από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, χωρίς την προσκόμιση Πιστοποιητικού καταστροφής και χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε τέλους διαγραφής. Η αίτηση αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση του Δήμου ότι κατοικεί ή εργάζεται εκεί ενώ έπειτα ο ιδιοκτήτης θα λάβει βεβαίωση διαγραφής, με ημερομηνία κάποια από τις παραπάνω αναφερόμενες ημερομηνίες φυσικής καταστροφής και εξαιτίας της οποίας καταστράφηκε το όχημα.

peugeot
skoda