• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Κάθε Mercedes θα έχει ηλεκτρική έκδοση από το 2025

2.031 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2021)

Αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα έχει κάθε νέα Mercedes από το 2025 και έπειτα, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το πλάνο της γερμανικής φίρμας το οποίο παρουσιάστηκε όντας βασισμένο στην ηλεκτροκίνηση!

Η Mercedes παρουσίασε το πλάνο της για τα επόμενα χρόνια και όπως ισχύσει στην πλειοψηφία των μαρκών έτσι και σε αυτή την περίπτωση η ηλεκτροκίνηση παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού η μάρκα σκοπεύει να προχωρήσει σε μια πολύ μεγάλη επένδυση από σήμερα έως και το 2030.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Όπως έγινε γνωστό η εταιρεία θα διαθέσει συνολικά 40 δισεκατομμύρια ευρώ μεταξύ του 2022 έως και το 2030 σε επενδύσεις ηλεκτρικών οχημάτων. Μέρος αυτού του σχεδίου είναι η αποκάλυψη τριών νέων αρχιτεκτονικών αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025, που θα της επιτρέψει να έχει τουλάχιστον μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση για κάθε αυτοκίνητο που έχει στη γκάμα της.
 
Η πρώτη πλατφόρμα, η MB.EA έχει σχεδιαστεί για επιβατικά οχήματα της Mercedes και θα καλύπτει όλα τα μεσαία έως μεγάλα αυτοκίνητα, λέει η εταιρεία. Επεκτάσιμη και αρθρωτή, θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά του μελλοντικού χαρτοφυλακίου ηλεκτρικών της εταιρείας. Η δεύτερη πλατφόρμα είναι η AMG.EA. Είναι αφιερωμένη στα ηλεκτρικά οχήματα επιδόσεων και απευθύνεται σε πελάτες της Mercedes-AMG, όπως υποδηλώνει και το όνομά της. Η τρίτη πλατφόρμα ονομάζεται VAN.EA και όπως καταλαβαίνετε προορίζεται για ηλεκτρικά βαν και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα.

Μεταξύ των νέων ηλεκτρικών μοντέλων που αναμένεται να δούμε σύντομα βρίσκονται τα SUV, των EQE και EQS, που θα τα δούμε τον επόμενο χρόνο, όπως και μία έκδοση Maybach του SUV της EQS που θα ακολουθήσει. Επίσης σύντομα θα δούμε και την αμιγώς ηλεκτρική G-Class που πιθανότατα θα βρίσκεται προς πώληση από το 2024.
 
Τέλος να σημειωθεί πως η γερμανική φίρμα θα επενδύσει και στις μπαταρίες. Οκτώ νέα εργοστάσια σε όλο τον κόσμο περιλαμβάνει το πλάνο της, ενώ σε συνεργασία με την εταιρεία SilaNano η Mercedes προσπαθεί να αναπτύξει μια σύνθετη μπαταρία πυριτίου-άνθρακα επόμενης γενιάς που θα έχει μεγάλη αυτονομία.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »