2 φωτογραφίες »

Υπάρχει ήδη μια περιορισμένη έκδοση Hilux GR Sport που διατίθεται σε ορισμένες αγορές.

Κατοχύρωσε το «GR Hilux» η Toyota

1.846 Επισκέψεις στο άρθρο (28/2/2020)

Τα νέα έρχονται από μακριά αλλά είναι άκρως ενδιαφέροντα και πιθανότατα να αφορούν και τα μέρη μας, καθώς η Toyota έχει πλέον στα χέρια της το λογότυπο «GR Hilux», κάτι που δεν αποκλείεται να σημαίνει την έλευση μίας έκδοσης υψηλής απόδοσης για το δημοφιλές pick-up.


Το αυστραλιανό τμήμα της Toyota είναι αυτό που υπέβαλε στους αρμόδιους φορείς της χώρας αίτηση στις 20 Ιουλίου 2019 για να κάνει χρήση του συγκεκριμένου λογότυπου, το οποίο λίγο καιρό αργότερα και συγκεκριμένα στις 18 Φεβρουαρίου 2020, το ενέκρινε. Φυσικά δεν αποκλείεται το εν λόγω μοντέλο να αφορά την τοπική αγορά, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο με σιγουριά.
 
Όπως και να έχουν τα πράγματα μία GR έκδοση του Hilux δεν είναι κάτι που θα συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη και αν πράγματι δημιουργηθεί το μοντέλο θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια. Αξίζει να αναφερθεί πως ο επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing, Shigeki Tomoyama σε δηλώσεις του κατά το παρελθόν έχει τονίσει πως πιέζει για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
 
Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πότε, που και αν θα φτάσει το GR Hilux, όμως δεν αποκλείεται αν το μοντέλο λάβει «σάρκα και οστά» να έχει κοινά στοιχεία με την αγωνιστική παραλλαγή του μοντέλου που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες του Ράλι Ντακάρ. Να τονίσουμε πως η νέα γενιά του κανονικού Hilux υπολογίζεται να κάνει την εμφάνισή της το 2023.
 
Τέλος (για να εξηγήσουμε και την εικόνα), υπάρχει ήδη μια περιορισμένη έκδοση Hilux GR Sport που διατίθεται σε ορισμένες αγορές, αν και σε μεγάλο βαθμό πρόκειται για ένα εξωτερικό πακέτο. Ωστόσο εκτός από το διαφορετικό της εμφάνισης στο εξωτερικό και το εσωτερικό φέρει και αναβαθμισμένη ανάρτηση.

Toyota
test center