Kia Sportage Vs Nissan Qashqai Vs VW Tiguan

Kia Sportage Vs Nissan Qashqai Vs VW Tiguan

80.854 Επισκέψεις στο άρθρο (30/4/2022)

Τα νέα Kia Sportage και Nissan Qashqai ήρθαν με αναβαθμισμένη ποιότητα και τεχνολογία ρίχνοντας το γάντι στο VW Tiguan που έχει καθιερωθεί μεταξύ άλλων για την στιβαρή κατασκευή του. Μπορεί λοιπόν το γερμανικό μοντέλο να αντέξει την πίεση που γίνεται όλο και εντονότερη στην κατηγορία;

3 οικογενειακά SUV σε premium φόντο

O ανταγωνισμός στα οικογενειακά SUV εντείνεται όχι μόνο σε επίπεδο παρουσίασης νέων μοντέλων, αλλά και βελτίωσης των ήδη υπαρχόντων σε μια κατηγορία της οποίας προπομπός ήταν το Nissan Qashqai. Η τρίτη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου μας συστήθηκε πριν από μερικούς μήνες με σαφείς premium βλέψεις. Ακριβώς τις ίδιες βλέψεις φαίνεται να έχει και το νέο Kia Sportage με τα δύο μοντέλα από την Άπω Ανατολή να στοχεύουν κατ’ ευθείαν στο άκρως ποιοτικό και καταξιωμένο VW Tiguan, το οποίο «τρέχει» στην αγορά στην ανανεωμένη του εκδοχή.

Τιμολογιακά στις βασικές τους εκδόσεις, το Nissan Qashqai είναι το φθηνότερο με 26.990 ευρώ (Elite), αλλά χωρίς την απαραίτητη πλέον κατά την άποψή μας κεντρική οθόνη αφής. Αυτή (8 ιντσών), όπως και οι ζάντες αλουμινίου και ο αυτόματος κλιματισμός, είναι στάνταρ στοιχεία από την επόμενη έκδοση Premium, που κοστίζει 29.990 ευρώ και προσφέρεται όπως όλες με 3 χρόνια εγγύησης. Το Kia Sportage από την άλλη έχει πολύ πλούσιο εξοπλισμό από τη βασική έκδοση Dynamic που κοστίζει 29.990, ενώ high-light είναι και η 7ετής εγγύηση με την οποία προσφέρεται (συν 5 χρόνια δωρεάν service). Με δεδομένο τον εξοπλισμό του, το VW Tiguan είναι διαθέσιμο σε αρκετά καλή τιμή, αφού με χειροκίνητο κιβώτιο κοστίζει 27.800 ευρώ (στη δοκιμή μας είχαμε διαθέσιμη την έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, που κοστίζει 31.950 ευρώ). Από την άλλη όμως δεν προσφέρει ήπια υβριδική τεχνολογία, που είναι στάνταρ στα άλλα δύο μοντέλα και έχει και τη μικρότερη εγγύηση (2 χρόνια). Ποιο από τα 3 αυτά C-SUV είναι τελικά η καλύτερη αγορά;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σχεδίαση: Ξεχωρίζει το αιχμηρό design του Sportage

Tο Sportage, που μεγάλωσε και έχει τις πιο πληθωρικές βασικές διαστάσεις ανάμεσα στα μοντέλα της δοκιμής, διαθέτει πολύ τολμηρό σχεδιασμό. Η γνωστή «μύτη της τίγρης» έχει ανασχεδιαστεί πλήρως καταλαμβάνοντας όλο το πλάτος και ενσωματώνοντας μία πολυσύνθετη κυψελοειδή γρίλια. Το στοιχείο ωστόσο που κάνει τη διαφορά, είναι τα λεπτά τύπου μπούμερανγκ LED φώτα ημέρας. Στα πλάγια, οι γραμμές είναι καθαρές, ενώ στο πίσω μέρος κυριαρχούν οι ακμές και η αεροτομή (ο πίσω υαλοκαθαριστήρας είναι κρυμμένος μέσα της), καθώς και τα οριζόντια τοποθετημένα φωτιστικά σώματα.

Από την άλλη, το 3ης γενιάς Qashqai (4.425 χλστ.) σχεδιαστικά δείχνει να έχει ακολουθήσει το δρόμο της εξέλιξης σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, δείχνοντας όμως ελκυστικό και πολύ μοντέρνο, χάρη στα φουτουριστικά φώτα του και στη V-Motion μάσκα.

Το Tiguan τέλος, έχει τη δική του χαρακτηριστική, αλλά σαφώς «συγκρατημένη» αισθητική ταυτότητα, με «σοβαρές» γραμμές και στοιχεία που το εντάσσουν πλήρως στην γκάμα της εταιρείας που αντιπροσωπεύει. Στην ανανεωμένη του εκδοχή νέα στοιχεία είναι τα LED σώματα, η μεγαλύτερη γρίλια, αλλά ο ανασχεδιασμένος μπροστινός προφυλακτήρας με μεγαλύτερους αεραγωγούς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
moto