Κινείται ηλεκτρικά η Volkswagen.

«Κινείται» ηλεκτρικά η Volkswagen

2.154 Επισκέψεις στο άρθρο (17/9/2018)

Σε έναν κόσμο ο οποίος αναμένεται να «κατακλυστεί» από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Volkswagen προχωράει προς αυτή την κατεύθυνση, δημιουργώντας ένα εργοστάσιο το οποίο θα είναι υπεύθυνο αποκλειστικά για την κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων, παράγοντας ένα μεγάλο αριθμό μονάδων.

Η γερμανική μάρκα δεν σκοπεύει να χτίσει κάποιο νέο εργοστάσιο, ωστόσο όπως έγινε γνωστό αναμένεται να μετατρέψει το εργοστάσιο της στο Zwickau της Γερμανίας σε ένα χώρο ο οποίο θα παράγει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μάλιστα θα έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγή μέχρι και 100.000 μονάδες ετησίως.
 
Αυτές οι πληροφορίες αποκαλύφθηκαν από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen E-mobility, Thomas Ulbrich κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην Handelsblatt την περασμένη εβδομάδα.
 
«Μέχρι τα μέσα του 2020, θα μετατρέψουμε ολόκληρο το σημερινό εργοστάσιο στο Zwickau, προκειμένου να παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε «Το Zwickau, αν θέλετε είναι, μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η αποστολή μας δεν είναι τίποτα λιγότερο από τη μετατροπή του δικτύου παραγωγής στο σύνολο του Ομίλου προς την ηλεκτρική κινητικότητα. Μιλάμε για 16 τοποθεσίες παγκοσμίως και αυτό θα συμβεί μέσα σε μόλις τρία χρόνια».
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως κάθε μία από αυτές τις τοποθεσίες έχει οριστεί για να παράγει μια σειρά από ηλεκτρικά οχήματα της οικογένειας I.D, τα οποία βασίζονται στη νέα πλατφόρμα ΜΕΒ, η οποία θα βασίσει τα ηλεκτρικά μοντέλα της VW.

peugeot
citroen