H SVOLT Energy Technology σχεδιάζει να βάλει τις βάσεις στη γηραιά ήπειρο, κατασκευάζοντας ένα ερευνητικό κέντρο και μία μονάδα παραγωγής υλικών μπαταριών, κυψέλων και άλλων εξαρτημάτων.

Κινέζοι επενδύουν στην Ευρώπη για μπαταρίες

1.467 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2019)

Μια κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών ετοιμάζεται να περάσει τα σύνορα και να κάνει την παρθενική της επένδυση στην Ευρώπη κατασκευάζοντας τις πρώτες τις εγκαταστάσεις.

Ο λόγος για τη SVOLT Energy Technology η οποία σχεδιάζει να βάλει τις βάσεις στη γηραιά ήπειρο, κατασκευάζοντας ένα ερευνητικό κέντρο και μία μονάδα παραγωγής υλικών μπαταριών, κυψέλων και άλλων εξαρτημάτων. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της SVOLT, Yang Hongxin χωρίς ωστόσο να κατονομάζει τη χώρα στην οποία θα κατασκευαστεί, καθώς δεν έχει ακόμα επιλεχθεί.
 
Οι επενδύσεις θα είναι περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ και η κατασκευή των εγκαταστάσεων θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, με παραγωγή να προορίζεται για το 2022. Το εργοστάσιο θα έχει αρχική χωρητικότητα 20 GWh, ενώ μέχρι το 2025 η παραγωγική ικανότητα θα είναι περίπου 24 GWh.
 
Από κει και πέρα ο ισχυρός άντρα της SVOLT σημείωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με γερμανούς και γάλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων για προσεχή συνεργασία , ενώ σημείωσε πως το εργοστάσιο αυτό είναι μέρος ενός πλάνου που προβλέπει να υπάρχουν πέντε βάσεις παραγωγής σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως η SVOLT Energy Technology από το 2018 είναι πλέον αυτόνομη εταιρεία, καθώς ανεξαρτητοποιήθηκε από τη μητρική  Great Wall Motor. 

NEO TRAFIC
skoda