Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου λόγω της φωτιάς

5.059 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2018)

Με εντολή της Πυροσβεστικής έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα της Αθηνών-Κορίνθου από το 39ο έως το 57ο χλμ. Δείτε σε video την στιγμή που οι φλόγες φτάνουν στην Ν.Ε.Ο και «γλύφουν» τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν αυτή την ώρα έχουν κάνει ανεξέλεγχτη την φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Κινέτας με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να διακόψει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Κορίνθου από το 39ο έως το 57ο χλμ. (το ίδιο συμβαίνει και με την παράπλευρη βοηθητική οδό)
 
Η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη, ωστόσο, η φορά των ανέμων, έντασης 5-6 Μποφόρ, άλλαξε, με αποτέλεσμα η φωτιά να στραφεί νότια, προς κατοικημένες περιοχές με συνέπεια η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να δώσει εντολή να εκκενωθούν τρεις οικισμοί, η Γαλήνη, το Πανόραμα 1 και το Πανόραμα 2.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστική έχουν υπερδιπλασιαστεί και πλέον επιχειρούν περίπου 80 πυροσβέστες, 40 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρου τμήματος. Παράλληλα, απογειώθηκαν για ρίψεις νερού ελικόπτερα και αεροσκάφη, που πάντως δυσκολεύονται λόγω της χαμηλής ορατότητας.

Mercedes
moto