Στην εικόνα βλέπετε το τρέχον μοντέλο.

Κόβει το diesel το νέο Nissan Qashqai;

6.118 Επισκέψεις στο άρθρο (24/2/2020)

Τον υβριδισμό αναμένεται να ασπαστεί η νέα γενιά του Nissan Qashqai, μία είδηση που έχει άμεση σχέση με τις φήμες που θέλουν το δημοφιλές SUV να αποτινάσει από πάνω του τους κινητήρες πετρελαίου.


Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης το νέο Nissan Qashqai έχει αποφασιστεί να γίνει ακόμα πιο «καθαρό» σε ότι αφορά τις εκπομπές ρύπων. Έτσι οι άνθρωποι της ιαπωνικής φίρμας έχουν πάρει την απόφαση να σταματήσουν τους κινητήρες diesel, οι οποίοι θα δώσουν τη θέση τους σε υβριδικά συστήματα κίνησης.
 
Έτσι τα μοτέρ πετρελαίου 1,5 και 1,6 λίτρων της συμμαχίας Renault-Nissan δεν θα ακολουθήσουν τη νέα γενιά του SUV. Αντί αυτών ένα σύστημα κίνησης με την τεχνολογία ePower της Nissan και ένα ακόμα plug-in υβριδικό από την Mitsubishi, θα είναι τα δύο νέα χαρακτηριστικά του ολοκαίνουργιου Qashqai.
 
Σύμφωνα με τους Βρετανούς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τους κινητήρες αναφορικά πάντα με τους ρύπους, η τελειοποίηση των οποίων θα επιτρέψει στη Nissan να μειώσει τις συνολικές εκπομπές CO2, αφού τα ευρωπαϊκά μέτρα γίνονται ολοένα και πιο αυστηρά. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως και στο νέο Juke η μάρκα – τουλάχιστον προς το παρών – δεν διαθέτει επιλογή κινητήρα πετρελαίου.
 
Σχετικά με τον ενδεχόμενο ύπαρξης αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του Qashqai οι πιθανότητες αν όχι μηδενικές είναι απειροελάχιστες, αφού η Nissan μέσω του Ariya Concept δείχνει πως έχει σε προτεραιότητα να φέρει ένα μικρό η μεσαίο SUV με αυτή τη δυνατότητα.
 
Τέλος να σημειωθεί πως εκτός από την ηλεκτροκίνηση το νέο Qashqai που θα βασιστεί σε μία τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας CMF, θα έχει στη φαρέτρα του και περαιτέρω ενημερώσεις στο ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης ProPilot.

Toyota
moto