Tα καθίσματα είχαν «πέσει» και οι δύο επιβαίνοντες κοιμόντουσαν.

Κοιμόταν ενώ το Τesla πήγαινε με 150 χλμ./ώρα!

2.686 Επισκέψεις στο άρθρο (21/9/2020)

Μέχρι και με φυλάκιση 5 ετών κινδυνεύει ένας 20χρόνος που έκανε πίσω το κάθισμα και έπεσε να κοιμηθεί ενώ το Tesla Model S είχε αναπτύξει ταχύτητα 150 χλμ./ώρα και κινούταν αυτόνομα με το σύστημα Autopilot.


Το σύστημα Autopilot της Tesla δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι, ωστόσο η εταιρεία δεν έχει σταματήσει να συμβουλεύει τους οδηγούς να έχουν την προσοχή τους στον δρόμο.

Καμία ανησυχία πάντως δεν είχε ένας 20χρονος οδηγός στον Καναδά που βρέθηκε να κοιμάται με τον συνεπιβάτη του ενώ το Tesla είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η Αστυνομία του Καναδά έλαβε τηλεφωνική κλήση από έναν χρήστη του οδικού δικτύου κοντά στην περιοχή Ponoka ο οποίος τόνισε ότι ένα Tesla Model S πήγαινε με πάνω από 140 χλμ./ώρα με τα δύο μπροστινά καθίσματα να είναι «πεσμένα» και πάνω του να βρίσκονται δύο άτομα που κοιμούνταν.
Το Tesla αμέσως βρέθηκε από ένα περιπολικό που άναψε την σειρήνα και τα φώτα του, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού οι επιβαίνοντες δεν ξυπνούσαν και ταυτόχρονα, το Tesla άρχιζε να επιταχύνει ακόμα περισσότερο στα 150χλμ./ώρα. Τελικά, ο οδηγός του Tesla αντιλήφθηκε ότι τον κυνηγούσε το περιπολικό και έκανε στην άκρη λαμβάνοντας κλήση για υπερβολική ταχύτητα. Αργότερα, του απαγγέλθηκαν πιο σοβαρές κατηγορίες για οδήγηση οχήματος με τρόπο που είναι επικίνδυνος για τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου και πλέον μπορεί να χάσει το δίπλωμά του για ένα χρόνο και να μείνει έως και 5 χρόνια στην φυλακή…

Επικεφαλής του τμήματος Τροχαίας δήλωσε: «Aν και οι εταιρείες έχουν προβλέψει τρόπους ώστε να αποτρέψουν τους οδηγούς από το να δίνουν τον πλήρη έλεγχο στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, αυτό συχνά δεν γίνεται. Τα συστήματα αυτά είναι απλά βοηθητικά, οι οδηγοί πρέπει ακόμα να οδηγούν».
 

Toyota
test center