• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Όσο εξωπραγματικό είναι το συγκεκριμένο πακέτο του R8, τόσο θα ήταν και η τιμή του, που για την απόκτησή του φτάνει τις 500.000 ευρώ.

Στον εξοπλισμό του, περιλαμβάνονται δερμάτινα καθίσματα από ανθρακονήματα, ζάντες ελαφρού κράματος ανάλογες της περίστασης, ενισχυμένη μετάδοση, ανάρτηση και φρένα.

Ο κινητήρας του αντικαταστάθηκε από κάτι «μεγαλύτερο», από το αδερφάκι του RS6 C6 γενιάς twin turbo.

Κολασμένο Audi R8 MTM

3.568 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/4/2016

Το προηγούμενης γενιάς Audi R8 είναι ένα αρκετά γρήγορο διθέσιο σπορ αυτοκίνητο. Όσοι το θεωρούν "αργό" ή αρκετά "συνηθισμένο", μπορούν να απευθυνθούν στον βελτιωτικό οίκο MTM, ώστε να γίνει ακόμα πιο μοναδικό, και τέρας της ασφάλτου.

 

Η Audi παρουσίασε προ ολίγου καιρού την νέα έκδοση του R8, κάποιοι όμως θεωρούν ότι ίσως με μερικές «τροποποιήσεις» ίσως μπορούσε να μείνει λίγο ακόμα στην παραγωγή.

Αυτήν την άποψη μάλλον έχει και ο βελτιωτικός οίκος MTM (Motoren Technik Mayer), με το project της που φαίνεται στις εικόνες. Με βάση το R8 V10, το παράτολμα χρωμιωμένο του αμάξωμα, κρύβει έναν αρκετά διαφοροποιημένο σε σχέση με το εργοστάσιο, κινητήρα, που έχει δεχθεί πληθώρα τροποποιήσεων, μετατρέποντάς το σε τέρας της ασφάλτου.

 

Στην διαφήμιση του συγκεκριμένου «πακέτου» της MTM, αναφέρεται ότι έχει «νόμιμη» έγκριση τύπου για τον δρόμο, προσφέροντας οδηγική απόλαυση και στον δρόμο αλλά και σε όσους θέλουν να το χαρούν εντός πίστας.Στον εξοπλισμό του, περιλαμβάνονται δερμάτινα καθίσματα από ανθρακονήματα, ζάντες ελαφρού κράματος ανάλογες της περίστασης, ενισχυμένη μετάδοση, ανάρτηση και φρένα, ώστε να δαμάσουν τους 802 ίππους που ανακοινώνει η βελτιωτική εταιρία.


Όμως επειδή σε τέτοιου είδους έκτασης τροποποιήσεις, δεν μένουν και πολλά πράγματα εργοστασιακά, έτσι και ο κινητήρας, δεν είναι ο γνωστός 5,2 λτ V10, αλλά αντικαταστάθηκε από κάτι «μεγαλύτερο», από το αδερφάκι του RS6 C6 γενιάς twin turbo.

Με την ισχύ να είναι στην 8η εκατοντάδα, το R8 της MTM ξεπερνά την τελική των 350χλμ/ώρα και την επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 100 χλμ/ώρα να γίνεται μόνο σε 3 δλ.. Όσο εξωπραγματικό είναι το συγκεκριμένο πακέτο του R8, τόσο θα ήταν και η τιμή του, που για την απόκτησή του φτάνει τις 500.000 ευρώ.

Tags: AUDI R8, mtm, 2016