Ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός τέθηκε για πρώτη ημέρα σε εφαρμογή την Κυριακή 25/10.

Κορωνοϊός: Τα μπλόκα στην Αττική

3.963 Επισκέψεις στο άρθρο (26/10/2020)

Με ένα νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό αποφάσισε η Ελληνική Αστυνομία να εντατικοποιήσει τους ελέγχους τήρησης των μέτρων για τον κορωνοϊό, ο οποίος περιλαμβάνει πολλά μπλόκα. Δείτε σε ποια σημεία θα αναπτυχθούν οι αστυνομικές δυνάμεις.


Ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός τέθηκε για πρώτη ημέρα σε εφαρμογή χθες Κυριακή και σύμφωνα με το ethnos.gr θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2020, όταν και λήγει η ισχύς των μέτρων που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση. Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει ότι ζευγάρια αστυνομικών θα βρίσκονται σε πολυσύχναστα σημεία και θα πραγματοποιούν ελέγχους για χρήση μάσκας, συνωστισμό, τήρηση των μέτρων εντός των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και τήρηση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00.30.
 
Oι αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν ως εξής:
  • Στα βόρια προάστια της Αττικής, δυάδες αστυνομικών θα βρίσκονται όλο το 24ωρο στο Athens Mall στο Μαρούσι (όπου βρίσκεται και σταθμός του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου), στην πλατεία Πλατάνου και στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την Αντιστάσεως. Επίσης, στη συμβολή της λεωφόρου Μεσογείων με τη λεωφόρο Δημοκρατίας και στα δύο ρεύματα, όπως και στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής.
  • Στον Πειραιά ζευγάρια αστυνομικών θα πραγματοποιούν ελέγχους στην πλατεία Καραϊσκάκη, στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισού με την Πέτρου Ράλλη και σε σημεία όπου παρατηρείται συνωστισμός κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Στη νοτιοανατολική Αττική έλεγχοι θα γίνονται έξω από το Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο, στο σταθμό του Μετρό δίπλα από το Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο, στο Μετρό του Ελληνικού, στην πλατεία Γλυφάδας και στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου στη Γλυφάδα.
  • Στην Καλλιθέα αστυνομικοί θα κάνουν ελέγχους στην πλατεία Δαβάκη. Στο Παλαιό Φάληρο στη συμβολή της Ποδειδώνος με την Αφροδίτης (Τροκαντερό). Στη Νέα Σμύρνη στη συμβολή της Αγίας Φωτεινής με τη Νικολάου Πλαστήρα, στον Άλιμο στη συμβολή της Ποσειδώνος με τη λεωφόρο Αλίμου. Έλεγχοι θα γίνονται, επίσης, στη λεωφόρο Συγγρού (ύψος Φιξ), στην πλατεία Αμερικής, στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισού με την Κωνσταντινουπόλεως, στην πλατεία Συντάγματος, στο Χίλτον  και στη συμβολή της Κηφισίας με την Αλεξάνδρας. Μόνιμη παρουσία αστυνομικών θα υπάρχει, επίσης, στη συμβολή της λεωφόρου Λαυρίου με τη λεωφόρο Θορικού (κόμβος Μαρκοπούλου).
  • Όσον αφορά στις Εθνικές Οδούς, μπλόκα θα υπάρχουν στην Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου (Διόδια Ελευσίνας) και στην Εθνικό Οδό Αθηνών-Λαμίας (Διόδια Αφιδνών).
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 5:00 επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. 520 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, εκ των οποίων τα 411 ήταν στην Αττική, τα 49 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Το ύψος των προστίμων για μετακινήσεις μετά τις 00:30 ανέρχεται στις 78.000 ευρώ. Το συνολικό ύψος των προστίμων για μη χρήση μάσκας και μετακινήσεις μετά τις 00:30 αγγίζουν τις 200.000 ευρώ, σε μία μόλις ημέρα.

Toyota
test center