• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Σε χώρο στάθμευσης της Νέας Εθνικής Οδού επιχείρησαν οι τροχονομικές δυνάμεις παίρνοντας πινακίδες από οδηγούς που κινούνταν στη Λ.Ε.Α..

Ξήλωσαν πινακίδες από οδηγούς της ΛΕΑ

Διαβάστηκε από 26363 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/6/2018
 

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Αυτό είναι το σλόγκαν που ταιριάζει στην χθεσινή «έφοδο» των δυνάμεων της Τροχαίας Εθνικών Οδών στους οδηγούς που κινούνταν στη Λ.Ε.Α..

Πόσες φορές έχετε βρεθεί μπολιτιαρισμένοι ή έστω σε κίνηση με χαμηλές ταχύτητες σε κάποιον αυτοκινητόδρομο και βλέπετε τους «εξυπνάκηδες» να σας προσπερνούν από τη Λ.Ε.Α. (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης) και μάλιστα με υψηλές ταχύτητες; Αυτό το φαινόμενο, που κυριαρχεί στους ελληνικούς δρόμους εδώ και δεκαετίες, είναι χαρακτηριστικό δείγμα έλλειψης οδηγικής παιδείας η οποία μαστίζει την ήδη ταλαιπωρημένη κοινωνία μας.
 

Οι δικαιολογίες πολλές και γνωστές: «Για 200 μέτρα τι πειράζει;», «Δεν πάω συνέχεια από τη Λ.Ε.Α. μωρέ, απλά όλοι πάνε αριστερά και προσπερνάω καμιά φορά από `κει» και άλλα τέτοια, όπως επίσης και η κλασική ελληνική νοοτροπία του ότι ποτέ δεν θα συμβεί κάτι σε εμάς για να χρειαστούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τη Λ.Ε.Α.. Επίσης, το πρόβλημα εκτείνεται και στη μη επιβολή κυρώσεων από τις Αρχές για τη συγκεκριμένη παράβαση. 

Εντούτοις, η αρχή για την αλλαγή αυτής της κατάστασης ξεκίνησε χθες από τη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου-Αθηνών, όπου οι τροχονομικές Αρχές «ξήλωσαν» πινακίδες από αρκετά αυτοκίνητα που κινούνταν στη Λ.Ε.Α.. Η φωτογραφία έρχεται από χρήστη του Facebook που περνούσε από το σημείο τη στιγμή που οι δυνάμεις της Τροχαίας βρίσκονταν εν δράσει και φαίνεται ξεκάθαρα ότι βρίσκονται σταματημένα ήδη τέσσερα αυτοκίνητα, ενώ επιχειρούν 2 περιπολικά και ένα ανακριτικό van.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 • john

  Μπράβο και πάλι μπράβο. Πρέπει να έχουμε το βούρδουλα πάνω από το κεφάλι μας για να γίνουμε άνθρωποι. Αν δεν μπορούμε να σεβαστούμε τις Λ.Ε.Α και τις θέσεις για Α.Μ.Ε.Α τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Γιατί η οδηγική παιδεία αποτελεί προέκταση του εαυτού μας. Για να φανταστεί κάποιος σε τι κατάσταση έχουμε περιέλθει οδηγός που παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη με έβρισε γιατί του κόρναρα. Θα έπεφτε πάνω μου.

    12
 • κωστας

  Το ιδιο γινονταν μετα τον ισθμο με κατευθυνση την αθηνα συμφωνώ απολυτα στην τηρηση του κοκ οχι κατα διαστηματα αλλα εως οτου αποκτησουμε συνείδηση

    8
 • Παύλος

  Καλά τους έκαναν, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να κόψουν και πρόστιμο σε αυτούς που είναι στην αριστερή και μεσαία λωρίδα και πηγαίνουν σαν χελώνες!!!!

    2