Κυκλοφοριακό χάος: Οι δρόμοι που πρέπει να αποφεύγεις πάση θυσία

Κυκλοφοριακό χάος: Οι δρόμοι που πρέπει να αποφεύγεις πάση θυσία

4.311 Επισκέψεις στο άρθρο (12/10/2021)

H κίνηση των οχημάτων μπορεί να έχει αυξηθεί φέτος μόνο 1,5%, ωστόσο το κυκλοφοριακό χάος έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δείτε σε ποιους δρόμους της Αθήνας παρατηρείται σημαντική αύξηση κυκλοφορίας.

Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί στους κεντρικούς άξονες της Αθήνας τον τελευταίο μήνα κυρίως το πρωί, όταν οι άνθρωποι πηγαίνουν στις δουλειές τους και το απόγευμα, όταν γυρνούν από αυτές. Περιέργως, ενώ η γενική αύξηση της κυκλοφορίας στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας δεν είναι μεγάλη, έχει αυξηθεί σημαντικά ο χρόνος συμφόρησης σε αυτούς, επειδή η κατάσταση ήταν ήδη στα όρια. Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής επεξεργάστηκε τα τελευταία στοιχεία που συνέλεξε από 1.000 αισθητήρες σε 20 κεντρικούς οδικούς άξονες και κατέληξε στα εξής συμπεράσματα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μείνε μακριά από τον Κηφισό και την Κηφισίας το πρωί

Το πρωί, το διάστημα 7-10 πμ. η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας (ρεύμα προς κέντρο) είναι αυξημένη κατά 45% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, στη λεωφόρο Ποσειδώνος προς Γλυφάδα κατά 18%, στη λεωφόρο Κηφισού προς Λαμία κατά 7,5%, στη λεωφόρο Ποσειδώνος προς Πειραιά κατά 4,6% και στη λεωφόρο Αθηνών προς Δαφνί κατά 2,9%. Κατά μέσον όρο, τις πρωινές ώρες αιχμής βρίσκονται στη λεωφόρο Κηφισού προς Λαμία πάνω από 6.000 οχήματα την ώρα, στη λεωφόρο Κηφισού προς Πειραιά περίπου 4.500, στη λεωφόρο Ποσειδώνος προς Γλυφάδα πάνω από 3.000 οχήματα. Περισσότερα από 2.500 οχήματα την ώρα βρίσκονται τις πρωινές ώρες αιχμής στην Πέτρου Ράλλη προς κέντρο, στη λεωφόρο Κηφισίας προς Μαρούσι, στη λεωφόρο Ηλιουπόλεως προς κέντρο, στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείων.

Συμφόρηση το απόγευμα (4-7) σε δύο μεγάλους οδικούς άξονες

Το απόγευμα κατά τις απογευματινές ώρες αιχμής (4-7 μ.μ.), οι μεγαλύτερες αυξήσεις παρουσιάζονται στη λεωφόρο Κηφισίας (προς Μαρούσι) με 29%, στη λεωφόρο Κηφισού (προς Πειραιά) κατά 7,5%, στην οδό Σταδίου κατά 5,1%, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας στο ρεύμα προς λεωφόρο Κηφισίας κατά 5% και στο ρεύμα προς Πατησίων κατά 2,8%.

Κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο παρουσιάζουν μείωση κυκλοφορίας

Το παράδοξο είναι ότι κατά τις πρωινές ώρες αιχμής η λεωφόρος Αθηνών (προς κέντρο) παρουσιάζει αυτή την περίοδο μείωση κατά 13% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2020 και η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας (προς Χίλτον) κατά 3%. Τις απογευματινές ώρες αιχμής, τη μεγαλύτερη μείωση παρουσιάζουν η λεωφόρος Βασ. Σοφίας κατά 7%, η Αρδηττού και η λεωφόρος Αθηνών (προς κέντρο) κατά 3%, η Πέτρου Ράλλη προς κέντρο κατά 2,8%.

+1,5% αύξηση της κυκλοφορίας σε σχέση με πέρυσι

Εν κατακλείδι, αν και η αύξηση της κυκλοφορίας τον φετινό Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2020, είναι μόλις 1,5% κατά τις πρωινές ώρες, επειδή το οδικό δίκτυο είναι ήδη κορεσμένο, η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι συχνότερη.

Αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο!
- Μείνε μακριά από τον Κηφισό και την Κηφισίας το πρωί
- Mεγάλη συμφόρηση το απόγευμα από τις 4 μέχρι τις 7
- Η αύξηση της κυκλοφορίας είναι μικρή αλλά έχει φέρει το οδικό δίκτυο στα όριά του
Εσύ τι λες για την κατάσταση τους δρόμους; Tι πρέπει να γίνει για να μην τρώμε 2 ώρες πίσω από το τιμόνι για να πάμε στη δουλειά μας; 

Πηγές: Καθημερινή, Περιφέρεια Αττικής

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw