3 φωτογραφίες »

Η Lamborghini Sian.

Lamborghini: Όλα υβριδικά μέχρι το 2024, στα σκαριά το πρώτο ηλεκτρικό

2.051 Επισκέψεις στο άρθρο (18/5/2021)

To πλάνο των Ιταλών προβλέπει μεταξύ άλλων το λανσάρισμα ενός νέου υβριδικού το 2023 και την παρουσίαση του πρώτου της ηλεκτρικού μέσα στα επόμενα χρόνια.

To σχέδιό του για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της Lamborghini και την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού της φίρμας πριν το τέλος της δεκαετίας αποκάλυψε ο CEO της διάσημης ιταλικής φίρμας, ο Stephan Winkelmann.

To πλάνο έχει όνομα «Direzione Cor Tauri» και αναλύει ανά βήματα πως η Lamborghini θα εξηλεκτριστεί πλήρως μέχρι το 2030, με το πρώτο της υβριδικό ευρείας παραγωγής να αναμένεται να βγει στους δρόμους το 2023 ενώ επίσης, η μάρκα θέλει οι εκπομπές ρύπων που παράγουν τα μοντέλα της να μειωθούν κατά 50% μέχρι το 2025.

Η πρώτη φάση του σχεδίου αφορά την περίοδο 2021-2022 και εστιάζει στο λανσάρισμα των τελευταίων μοντέλων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το 2023 η προσοχή της φίρμας θα πέσει πάνω στο πρώτο υβριδικό μοντέλο ευρείας παραγωγής της φίρμας που θα αποτελέσει ταυτόχρονα το δεύτερο μέλος της γκάμας, μετά την Sian, που θα κινείται με κάποιου είδους ηλεκτρική βοήθεια. Η Lamborghini δεν αποκάλυψε ποιο θα είναι το μοντέλο που θα λάβει το νέο της υβριδικό σύνολο, ωστόσο πιθανότατα πρόκειται είτε για τον αντικαταστάτη της Aventador ή κάποια έκδοση της Urus.

H μάρκα με έμβλημα τον ταύρο δεν παρέλειψε να ανακοινώσει πως εργάζεται πάνω σε ένα νέο μοντέλο που θα κινείται αμιγώς ηλεκτρικά, με το χρονοδιάγραμμά να προβλέπει πως θα παρουσιαστεί μετά το 2025. Ο Winkelman τόνισε στις δηλώσεις του: «Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας οι προσπάθειές μας θα αφορούν τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα. Για ακόμη μια φορά, θα εστιάσουμε στο να προσφέρουμε μεγάλες επιδόσεις και να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο που θα τοποθετείται στην κορυφή της κατηγορίας του».
 

Mercedes
test center