Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του leasing
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του leasing

19.187 Επισκέψεις στο άρθρο

Το leasing αυτοκινήτων (επιβατικών & επαγγελματικών) έχει πάψει να αφορά μόνο τις εταιρείες, αφού πλέον απευθύνεται σε όλους: εταιρείες, ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιώτες. Πάμε να δούμε ποια είναι τα υπέρ και τα κατά του.

Τα υπέρ και τα κατά του leasing

Οι δύο επιλογές που έχει κάποιος για να έχει στην κατοχή του ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο στις μέρες μας είναι είτε να το αποκτήσει μέσω της λιανικής αγοράς, δηλαδή να επισκεφτεί μια αντιπροσωπεία και να πληρώσει το απαραίτητο ποσό (είτε τοις μετρητοίς είτε με δόσεις) για ένα αυτοκίνητο είτε να το κάνει δικό του μέσω χρονομίσθωσης, γνωστή και με τον όρο leasing.

Πρόκειται για έναν εναλλακτικό τρόπο απόκτησης αυτοκινήτου, με τον οποίον ο μισθωτής απαλλάσσεται από τα ρίσκα και το άγχος της φροντίδας του αυτοκινήτου. To leasing, παλιότερα, αφορούσε περίπου το 30% της αγοράς αυτοκινήτου, τα τελευταία χρόνια όμως, λόγω και της έλλειψης διαθέσιμων αυτοκινήτων στην αγορά, το leasing φαίνεται πως αποκτά περισσότερους ακολούθους και πλέον έχει ξεπεράσει την λιανική, σημειώνοντας ποσοστό κοντά στο 55% επί των συνολικών πωλήσεων.

Πάμε να δούμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα του leasing σε σχέση με την «παραδοσιακή» απόκτηση αυτοκινήτου και ποια τα μειονεκτήματά του, ξεκινώντας από τα πρώτα: 

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
ΜΟΤΟ