"Δεν νομίζω πως πρέπει να μεγαλώσει το επόμενο, μοντέλο, ωστόσο δεν θα ήθελα να υπάρχει και ένα αυτοκίνητο μικρότερο κατά 20 εκατοστά".
Λέει όχι σε μικρότερο αυτοκίνητο η ΜΙΝΙ
2.696 Επισκέψεις στο άρθρο (8/8/2017)
Το γεγονός πως δεν σκοπεύει να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο μικρότερο από το σημερινό hatchback, που βρίσκεται στις εκθέσεις αυτοκινήτων επιβεβαίωσε η MINI.
Συγκεκριμένα με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της φίρμας Sebastien Mackensen, ανέφερε πως η τρίτη γενιά του δημοφιλούς F56 (cooper) πρέπει να παραμείνει το ίδιο μέγεθος και δεν θα συνοδεύεται από μια μικρότερη εναλλακτική λύση.
"Το DNA της μάρκας μας είναι τέτοιο, που δεν νομίζω πως πρέπει να μεγαλώσει το επόμενο, μοντέλο, ωστόσο δεν θα ήθελα να υπάρχει και ένα αυτοκίνητο μικρότερο κατά 20 εκατοστά", ήταν τα πρώτα λόγια του αντιπροέδρου και συνέχισε
"Ξέρετε αν επιχειρήσουμε να φέρουμε ένα μικρότερο αυτοκίνητο στην αγορά, τότε οι πελάτες μας θα προσδοκούν, ότι μικρότερη θα είναι και η τιμή απόκτησής του".
Μάλιστα όπως ο ίδιος εξήγησε ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει σκέψη για την ανάπτυξη ενός μικρότερου αυτοκινήτου, είναι το γεγονός πως δεν θα χρειαστούν λιγότερα χρήματα, σε σχέση με όσα θα χρειαστούν για ένα μεγαλύτερο.
"Στην πραγματικότητα, δεν είναι απαραίτητα φθηνότερο το κόστος για να αναπτυχθεί ένα μικρότερο αυτοκίνητο. Μπορεί να χρησιμοποιούνται λιγότερα υλικά, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει η ίδια τεχνολογία ασφάλειας και προώθησης, που καθιστά πολύ δύσκολο να βγει ένα θετικό πρόσημο στο τέλος", ανέφερε.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που η ΜΙΝΙ δεν έχει στα σκαριά να κατασκευάσει ένα μικρότερο αυτοκίνητο, δεν συμβαίνει το ίδιο με την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικό μοντέλου, το οποίο μάλιστα σύμφωνα με τα διεθνή μέσα θα ξεκινήσει σύντομα την κατασκευή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.