Made in Japan τα Νissan Ariya που θα έρθουν Ευρώπη
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Made in Japan τα Νissan Ariya που θα έρθουν Ευρώπη

16.264 Επισκέψεις στο άρθρο (17/12/2020)

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Nissan δεν θα κατασκευαστεί τελικά στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς η φίρμα επέλεξε να μεταφέρει την παραγωγή του στην Ιαπωνία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Στην Ιαπωνία θα κατασκευάζονται τα νέα Ariya για την αγορά την Ευρώπης και όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό. Η Nissan εξέταζε το ενδεχόμενο να τα συναρμολογεί στο εργοστάσιο που διατηρεί στο Sunderland, ωστόσο με τα μέχρι τώρα δεδομένα να λένε πως θα έχουμε «σκληρό» Βrexit, η μάρκα αποφάσισε να μεταφέρει την παραγωγή του μοντέλου στην Ιαπωνία και έπειτα να τα αποστείλει στην Γηραιά Ήπειρο.

Το «σκληρό» Brexit σημαίνει πως τα αυτοκίνητα που εξάγονται από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουν φόρο 10%. Το ποσοστό αυτό για τα αυτοκίνητα από την Ιαπωνία είναι αυτή την στιγμή 7,5%, ενώ από το 2026, το ποσοστό αυτό θα μηδενιστεί.

Στο πεδίο των κινητήριων συνόλων του Ariya, η Nissan σχεδιάζει να πουλήσει το SUV μηδενικών εκπομπών ρύπων με ένα ή με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα), όπου στη δεύτερη περίπτωση θα επιτυγχάνεται τετρακίνηση. Για την αγορά της Ιαπωνίας αμφότερα τα μοντέλα θα προσφέρονται με δύο πακέτα μπαταρίας 65 και 90 kWh. Στην περίπτωση του δικίνητου Ariya η μικρή μπαταρία προσφέρει 218 ίππους, 300 Nm ροπής και 450 χιλιόμετρα αυτονομία, ενώ το μεγάλο πακέτο ανεβάζει την ισχύ στους 242 ίππους και 300 Nm ροπής, ενώ η αυτονομία ανεβαίνει στα 610 χιλιόμετρα.
 
Αναφορικά με το τετρακίνητο Ariya, εξοπλισμένο με την μπαταρία των 65 kWh, η ισχύς από τους δύο κινητήρες ανέρχεται στους 340 ίππους με 560 Nm ροπής και αυτονομία μέχρι 430 χιλιόμετρα, ενώ στην περίπτωση της μπαταρίας των 90 kWh τα άλογα ανεβαίνουν στα 394, η ροπή στα 600 Nm και η αυτονομία στα 580 χιλιόμετρα. Το δικίνητο μοντέλο έχει τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα, ενώ το τετρακίνητο 200 χλμ./ώρα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD E-TRANSIT
NISSAN