Mazda MX-5: Πισωκίνητο και με θερμικό μοτέρ το επόμενο Miata

Mazda MX-5: Πισωκίνητο και με θερμικό μοτέρ το επόμενο Miata

2.126 Επισκέψεις στο άρθρο (11/4/2022)

Το επόμενο MX-5 θα είναι και αυτό πισωκίνητο και θα τροφοδοτείται με θερμικό μοτέρ, ωστόσο είναι πιθανή η προσθήκη ενός ήπια υβριδικού συστήματος για να μειώσει τις εκπομπές ρύπων του.

Η ίδια επιτυχημένη συνταγή

H Mazda μπορεί να έχει εστιάσει στην επέκταση της SUV γκάμας της αυτή την στιγμή, ωστόσο η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει ξεχάσει το MX-5, ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της ιστορίας της. Το θρυλικό roadster έχει εγγυημένη θέση στο μέλλον της Mazda και φαίνεται πως η μάρκα έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσει τη νέα του γενιά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Made in Japan το επόμενο MX-5

Ο Joachim Kunz, επικεφαλής Ανάπτυξης στη Mazda Europe μίλησε σε βρετανικά μέσα για το μέλλον του Miata λέγοντας: « Eίναι το μοντέλο-έμβλημα της μάρκας και πρέπει να έχει ειδική αντιμετώπιση. Αυτή την στιγμή φαίνεται πως θα έχουμε το μοντέλο στην γκάμα μας για πάντα με αυτό το μέγεθος και με θερμικό κινητήρα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να το εξηλεκτρίσουμε αλλά θέλουμε να κρατήσουμε τα στοιχεία που το έκαναν διάσημο». Ο ίδιος συνέχισε πως η ανάπτυξή του γίνεται στην Ιαπωνία και πως το ευρωπαϊκό τμήμα δεν έχει ασχοληθεί καθόλου μαζί του.

Πιθανή η προσθήκη ενός ήπια υβριδικού μοτέρ

Από τις παραπάνω δηλώσεις του Κunz γίνεται αντιληπτό πως το επόμενο MX-5 θα συνεχίσει να έχει μικρό βάρος, να είναι πισωκίνητο και να εξοπλίζεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Επειδή όμως η Mazda θα χρειαστεί να μειώσει τις εκπομπές ρύπων του μοντέλου, φαίνεται πως θα του εγκαταστήσει ένα ήπια υβριδικό σύστημα, ώστε να κάνει το Miata πιο φιλικό προς το περιβάλλον και ταυτόχρονα, το MX-5 να συνεχίσει να είναι ελαφρύ και σβέλτο.

Συνέχεια του άρθρου >>>
SPRING SEAT
OPEL