Ο όμιλος της Fiat θα παρουσιάσει τη δική του εκδοχή του νέου Mazda MX-5, κάτι σαν το καινούργιο Fiat Barchetta με τα σήματα της Abarth.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο όμιλος της Fiat θα παρουσιάσει τη δική του εκδοχή του νέου Mazda MX-5, κάτι σαν το καινούργιο Fiat Barchetta με τα σήματα της Abarth.

Mazda MX-5 by Abarth

5.198 Επισκέψεις στο άρθρο (29/12/2014)

Στα τέλη του επόμενου έτους, ο όμιλος της Fiat θα παρουσιάσει τη δική του εκδοχή του νέου Mazda MX-5, κάτι σαν το καινούργιο Fiat Barchetta, με τα σήματα, όμως, της Abarth.

Τον Μάιο του 2012, οι Alfa Romeo και Mazda μας είχαν ξαφνιάσει, ανακοινώνοντας πως το 4ης γενιάς Mazda MX-5 θα αποτελούσε τη βάση εξέλιξης της νέας Alfa Romeo Spider, με τα δύο μοντέλα να κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα. Ωστόσο, στις αρχές του 2014 ο CEO της Fiat Chrysler Automobiles, κος Sergio Marchionne, αποκάλυψε πως τα σχέδια άλλαξαν και πως όλες οι νέες Alfa Romeo θα φτιάχνονταν στην Ιταλία. Δεν απέκλεισε, πάντως, πως θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα, ενώ με το πενταετές πλάνο που ανακοίνωσε τον Μάιο, μίλησε για ένα «specialty car» της Fiat μέχρι το τέλος του 2015.Σήμερα, ο CEO της Alfa Romeo, κος Harald Wester, σε συνέντευξή του, επιβεβαιώνει πως η πλατφόρμα της Mazda θα καταλήξει σε ένα μοντέλο με τα σήματα της Abarth. Ίσως να πρόκειται για την αναβίωση του Fiat Barchetta ή για ένα αυτόνομο sports car της Abarth. Επιπλέον, ο κος Wester είπε πως η Alfa Romeo Spider θα αποτελέσει μια παραλλαγή του project «Giorgio», το οποίο είναι το κωδικό όνομα της νέας πισωκίνητης πλατφόρμας που ετοιμάζει η Alfa Romeo για τα μοντέλα που εξελίσσει επί του παρόντος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto