Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Στην Ινδία παρουσιάζεται η ανανεωμένη έκδοση του VW Taguin concept, η οποία φέρει πιο δυναμικά χαρακτηριστικά και μια εξωτερική ρεζέρβα, τοποθετημένη στο πορτ-μπαγκάζ.

H συγκεκριμένη έκδοση είναι πολύ «κοντά» στο μοντέλο παραγωγής, το οποίο θα πατά στην πλατφόρμα MQB του ομίλου και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2016.

Μηχανικά το νέο crossover concept θα τροφοδοτείται από έναν 1.000άρη 3κύλινδρο TSI απόδοσης 110 ίππων, ενώ θα έχει μέση κατανάλωση 4,7 λτ./100 χλμ. και 110 γρ./χλμ. εκπομπές CO2.

Το facelift concept compact crossover φέρει καινούργια προστατευτικά καλύμματα εμπρός και πίσω, ενώ επίσης διαθέτει μεταλλικές πλαϊνές ποδιές και ράγες οροφής.

Nέο VW Taigun Concept

9.672 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/2/2014

Η ανανεωμένη εκδοχή του VW Taigun Concept παρουσιάζεται στην Ινδία και φέρει πιο δυναμικά στοιχεία crossover, όπως επίσης και έναν 1,0 λτ. TSI 110 ίππων, ενώ το νέο crossover προβλέπεται να βγει στην παραγωγή το 2016.

 
Μια update version του compact crossover VW Taigun σε πρωτότυπη μορφή αποκαλύπτεται αυτές τις μέρες στο Νέο Δελχί στην τοπική Έκθεση Αυτοκινήτου. Ειδικότερα, το ανανεωμένο Taigun απέκτησε περισσότερα χαρακτηριστικά crossover, όπως καινούργια προστατευτικά καλύμματα εμπρός και πίσω, ενώ στο πίσω προστατευτικό έχουν ενσωματωθεί και δύο νέες «τραπεζοειδείς» απολήξεις εξάτμισης. Επίσης, διαθέτει μεταλλικές πλαϊνές ποδιές και ράγες οροφής.

Επιπρόσθετα, οι κυριότερες αλλαγές εντοπίζονται στο πίσω τμήμα, όπου το πορτ-μπαγκάζ ανοίγει πλέον σε δύο μέρη (τζάμι και θύρα) για ευκολότερη φόρτωση, ενώ η ρεζέρβα είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος εξωτερικά. Σημειωτέον ότι ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 280 λτ. (με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει τα 996 λτ.). Επιπλέον, οι διαστάσεις του μοντέλου είναι 3.859 χλστ. μήκος (με την εξωτερική ρεζέρβα), 1.728 χλστ. πλάτος και 1.570 χλστ. ύψος (με τις ράγες οροφής).

Το πιο σπουδαίο βέβαια «κρύβεται» στα μηχανικά μέρη, αφού το νέο crossover concept θα τροφοδοτείται από έναν 1.000άρη 3κύλινδρο TSI που αποδίδει 110 ίππους και έχει μέση κατανάλωση 4,7 λτ./100 χλμ. και 110 γρ./χλμ. εκπομπές ρύπων. Μάλιστα, καθώς το πρωτότυπο μοντέλο ζυγίζει μόλις 998 κιλά –χάρη στη νέα πλατφόρμα MQB, στην οποία πατά- οι 110 ίπποι είναι επαρκείς για να ολοκληρωθούν τα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,2 δλ. και να πιάσει την τελική ταχύτητα των 186 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία τέλος, η συγκεκριμένη έκδοση είναι πολύ «κοντά» στο μοντέλο παραγωγής, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2016 και να σταθεί απέναντι από το επερχόμενο Ford EcoSport, ενώ -όπως και το τελευταίο- το νέο Taigun θα διαθέτει μόνο δικίνητες εκδόσεις.