H Veyron Super Sport.

37.200 ευρώ για νέο ρεζερβουάρ της Veyron

2.889 Επισκέψεις στο άρθρο (13/12/2018)

Mια περιουσία κοστίζει να συντηρηθεί η Bugatti Veyron. Δείτε που φτάνει το κόστος μερικών ανταλλακτικών της.

H Βugatti Veyron είναι ένα από τα πρώτα πραγματικά υπεραυτοκίνητα και ακόμα και αν έχει σταματήσει η παραγωγή της, θεωρείται ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της κατηγορίας της.

Η τιμή της δεν έχει μειωθεί, αντίθετα συνεχίζει να κινείται ακόμα γύρω στο ένα  εκατομμύριο ευρώ και, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα από ένα έγγραφο πιστοποίησης της EPA, ακόμα και αν κάποιος την αποκτήσει, θα πρέπει να έχει γερό πορτοφόλι για να την συντηρήσει.
 
Tα νούμερα που προκύπτουν είναι τεράστια και προκαλούν. Για να φέρουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα, κάθε ένα από τα τέσσερα turbo του W12 κινητήρα κοστίζει 6.400 δολάρια, ενώ το κόστος για τα εργατικά υπολογίζεται στα 9.400 δολάρια για κάθε δύο υπερτροφοδότες.
Ακόμα, σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλαχθεί το ρεζερβουάρ, ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει 42.000 δολάρια (37.200 ευρώ) με τα 20.000 να αφορούν την αλλαγή του με καινούριο και τα άλλα 22.000 δολάρια για τα εργατικά.

Βέβαια, υπάρχουν και μερικά ανταλλακτικά που είναι φθηνά, όπως οι αισθητήρες θέσης του εκκεντροφόρου ή οι αισθητήρες πίεσης του turbo που κοστίζουν ο ένας 9 και 20 δολάρια αντίστοιχα, επειδή είναι ίδια με αυτά που χρησιμοποιούνται και σε άλλα μοντέλα του VW Group.
 

PEUGEOT NEW EVANS
4green