3 φωτογραφίες »

Bugatti: Με 3D printing το φινίρισμα στις εξατμίσεις

1.582 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2020)

Η τελευταίας τεχνολογίας μέθοδος κατασκευής μερών αξιοποιείται από την Bugatti για να κάνει τα μοντέλα της να ξεχωρίζουν.


H Bugatti μπορεί να περηφανεύεται πως τα αυτοκίνητά της είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ανθρώπινο χέρι, ωστόσο τελικά φαίνεται πως μερικές φορές χρειάζεται η βοήθεια της τεχνολογίας για να έρθει ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Πρόκειται για την νέα μέθοδο παραγωγής 3D printing που γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής στις εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων αφού τα μέρη που φτιάχνονται «είναι κομψά και ακριβή σαν τον ιστό της αράχνης, σταθερά όσο μια ατσάλινη κατασκευή και ταυτόχρονα πολύ ελαφριά».

Όπως είναι λογικό, η Bugatti δεν χρησιμοποιεί 3D printing για την παραγωγή πλαστικών μερών αλλά χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την κατασκευή φινιρίσματος στις απολήξεις της εξάτμισης από τιτάνιο για τις Chiron Pur Sport και Super Sport 300+, κάτι που την κάνει την μόνη εταιρεία στον κόσμο που το πραγματοποιεί αυτό.

Η Bugatti άρχισε να αναπτύσσει μέρη χρησιμοποιώντας την τεχνολογία 3D printing  το 2018 για τις Chiron Sport και Divo ενώ το 2019, τα ίδια μέρη έλαβαν το πανάκριβο La Voiture Noire και το Centodieci.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto