Βλέπετε το Audi A6 e-tron concept.

Βλέπετε το Audi A6 e-tron concept.

Με 600 ίππους ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης του Audi RS6 Avant

2.393 Επισκέψεις στο άρθρο (16/11/2021)

Η Audi μελλοντικά σκοπεύει να μεγαλώσει την ηλεκτρική της γκάμα και μέρος του πλάνου της είναι η έλευση και ενός ηλεκτρικού διαδόχου για το RS6 Avant!

Το πλάνο της Audi για τη μετάβασή της σε μία εταιρεία που θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι λίγο πολύ γνωστό. Μέρος αυτού του πλάνου αναφέρει πως η γερμανική μάρκα θέλει να προσφέρει περισσότερα από 20 ηλεκτρικά μοντέλα παγκοσμίως έως το 2025 και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν το 40% των πωλήσεών της.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Αυτή τη στιγμή ένα από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που έχει στην γκάμα της είναι το RS e-tron GT, το οποίο προσφέρει μια ματιά στο ηλεκτρικό μέλλον της Audi Sport και υποδεικνύει πώς θα διαφοροποιηθούν τα μοντέλα επιδόσεων όταν θα κάνουν την εμφάνισή τους. Παράλληλα η Audi πριν από κάποιους μήνες αποκάλυψε το Α6 e-tron concept, παρουσιάζοντας δηλαδή τον προπομπό του ηλεκτρικού αντικαταστάτη του σημερινού A6.
 

Το ηλεκτρικό βάγκον Α6 e-tron φέρνει βάγκον ηλεκτρικό RS6 e-tron 

Όπως είχαν ανακοινώσει τότε οι άνθρωποι της μάρκας όταν το Α6 e-tron concept μεταμορφωθεί σε μοντέλο παραγωγής θα ακολουθηθεί και από ένα βάγκον μοντέλο, που ούτε λίγο ούτε πολύ σημαίνει ότι και ο αντικαταστάτης του ισχυρού RS6 Avant θα κινείται μέσω του ηλεκτρισμού. Μάλιστα η φημολογία αναφέρει πως οι άνθρωποι της μάρκας εργάζονται ήδη πάνω στο μοντέλο που ίσως φέρει την ονομασία RS6 e-tron.
 

Ντεμπούτο πιθανότατα το 2023

Ενώ η τρέχουσα γενιά του RS6 Avant έφτασε δύο χρόνια μετά το τυπικό A6, το RS6 e-tron θα μπορούσε κάλλιστα να λανσαριστεί ταυτόχρονα με το τυπικό A6 e-tron το 2023, ακολουθώντας το παράδειγμα που έθεσαν τα e-tron GT και RS e-tron GT. Αμφότερα είναι πιθανό να ταιριάζουν περισσότερο ως προς τη σχεδίαση από ό,τι τα τρέχοντα A6 και RS6 Avant.
 

Στην πλατφόρμα PPE με ισχύ 600 ίππους

Το επερχόμενο RS6 e-tron, όπως και το A6 e-tron θα χρησιμοποιήσουν την premium πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων PPE που η Audi αναπτύσσει από κοινού με την Porsche. Αυτό θα προσφέρει στα μοντέλα ευελιξία διαφόρων διατάξεων συστήματος μετάδοσης κίνησης και ισχύος. Πόση θα είναι αυτή, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω πως ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης του RS6 θα διαθέτει περίπου 600 άλογα. Θυμίζουμε πως ανάλογες είναι και οι επιδόσεις του υπάρχοντος RS e-tron GT, που εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία προσφέρουν 598 ίππους και 830 Nm ροπής, ενώ το «παρών» δίνει και η λειτουργία boost που για 2,5 δευτερόλεπτα εκτοξεύει την ισχύ στους  646 ίππους.
 

Δυνατότητα γρήγορης φόρτισης 

Τέλος να σημειωθεί πως ο ηλεκτρικός διάδοχος του RS6 Avant χάρη στην πλατφόρμα PPE θα δυνατότητα γρήγορης φόρτισης με έως και 270 kW.

Η Audi δουλεύει πάνω στον ηλεκτρικό αντικαταστάτη του RS6 Avant!
-Το βάγκον Α6 e-tron φέρνει και βάγκον RS6 e-tron!
-Ντεμπούτο το 2023.
-Βασισμένο στην πλατφόρμα PPE με ισχύ περίπου 600 ίππους.
Θα υπάρξει κάποιος που θα προτιμήσει τους 600 «ηλεκτρικούς» ίππους από τους ίδιους του 4κύλινδρου V8 bi-turbo του σημερινού RS6 Avant;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
SEAT