Με Alfa Romeo Giulia οι Carabinieri!

2.831 Επισκέψεις στο άρθρο (24/5/2021)

Στην υπηρεσία του νόμου μπαίνει η Alfa Romeo Giulia στην Ιταλία η οποία πλέον θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στους Carabinieri.

Εδώ και πολλά χρόνια οι αστυνομικές αρχές στην Ιταλία χρησιμοποιούν ως περιπολικά τα μοντέλα της Alfa Romeo και η παράδοση αυτή συνεχίστηκε για μία ακόμα φορά. Όπως έγινε γνωστό η Alfa Romeo εξόπλισε τους Carabinieri με 1.770 Giulia, οι οποίες θα περάσουν σταδιακά στην υπηρεσία. Το πρώτο μοντέλο του στόλου παραδόθηκε κατά τη διάρκεια τελετής στα κεντρικά γραφεία της Alfa Romeo στο Τορίνο, με τον πρόεδρο της Stellantis, John Elkann και τον επικεφαλής της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato να δίνουν το παρών.
 
Όπως προαναφέραμε, οι δεσμοί της ιταλικής μάρκας τόσο με τις απλές αστυνομικές μονάδες της Ιταλίας, όσο και με τους Carabinieri πάνε πολύ πίσω στο χρόνο. Αμφότερες τη δεκαετία του 1960 χρησιμοποίησαν την αρχική Giulia ως το βασικό τους περιπολικό. Από κει και πέρα στο διάστημα των επόμενων 60 χρόνων οι Carabinieri έχουν χρησιμοποιήσει πλήθος μοντέλων της Alfa Romeo, συμπεριλαμβανομένων των Alfetta, 155, 156, 159 και Giulia Quadrifoglio.
 
Η Alfa Romeo Giulia των Carabinieri διαθέτει κινητήρα βενζίνης 2,0 λίτρων με απόδοση 200 ίππων και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Φυσικά έχει λάβει μία σειρά απο ειδικά χαρακτηριστικά, όπως επιπλέον θωράκιση σε τζάμια, αμάξωμα και ρεζερβουάρ καυσίμου. Όλα τα περιπολικά θα έχουν παραδοθεί μέχρι τους επόμενους 12 μήνες.

SPRING SEAT
NISSAN