3 φωτογραφίες »

Με V12 και ηλεκτρικό μοτέρ η νέα Lamborghini Aventador

1.921 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2020)

H επόμενη Αventador θα συνεχίσει να εξοπλίζεται με V12 μοτέρ αλλά θα λάβει και ηλεκτρική βοήθεια.


H Lamborghini Aventador βρίσκεται στην αγορά εδώ και περίπου 10 χρόνια αλλά ο διάδοχός της μπορεί να παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο έτος, με την φημολογία για το τι πρέπει να περιμένουμε να είναι μεγάλη.

Ο αρχιμηχανικός της Lamborghini μίλησε σε διεθνή μέσα και αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες για το νέας γενιάς supercar. O Maurizio Reggiani δήλωσε πως «ο V12 είναι μέρος της ιστορίας της Lamborghini από την αρχή της ιστορίας της» και ότι η Aventador θα συνεχίσει να προσφέρει τον κινητήρα αυτόν ενώ, όταν ρωτήθηκε για την μεγάλη κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων, ο Reggiani δήλωσε πως θα έχει ένα υβριδικό μοτέρ. O V12 δεν θα ενισχυθεί με κάποιο turbo αλλά η ηλεκτρική ενέργεια θα προσφέρει άμεση ροπή για να καλύψει τις αδυναμίες του ατμοσφαιρικού κινητήρα.

Παρόλο που δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες, ο Reggiani γνωστοποίησε ότι το αυτοκίνητο θα διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ μπροστά. Όπως εξήγησε, «Αν υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον εμπρός άξονα, τότε θα μπορούμε να κάνουμε κάτι πραγματικά εξαιρετικό όσον αφορά την πρόσφυση και τα κρατήματα του αυτοκινήτου».

Όσον αφορά στην ιπποδύναμη, το επερχόμενο μοντέλο θα είναι πιο ισχυρό από την Aventador S, η οποίο διαθέτει έναν V12 κινητήρα 6,5 λίτρων που προσφέρει 740 ίππους και ροπή 690 Nm που συνδέεται με κιβώτιο 7 ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης, το οποίο επιτρέπει στο ιταλικό supercar να πετυχαίνει το 0-100 σε 2,9 δευτερόλεπτα πριν φτάσει σε τελική ταχύτητα τα 350χλμ./ώρα.
 

peugeot
skoda