2 φωτογραφίες »

Tο κλιπ δείχνει ένα διαφορετικό ταχύμετρο από αυτό που έχουμε συνηθίσει στα αυτοκίνητα.

Με έμπνευση από αεροσκάφη το νέο Pagani (+vid)

1.606 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2020)

Η Pagani κυκλοφόρησε ένα βίντεο teaser προαναγγέλλοντας την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου το οποίο είναι εμπνευσμένο από τα αεροσκάφη. Είναι άραγε η Huayra R;


Οι λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή είναι ελάχιστες, ωστόσο το κλιπ δείχνει ένα διαφορετικό ταχύμετρο από αυτό που έχουμε συνηθίσει στα αυτοκίνητα, το οποίο γνωστοποιεί πως η ταχύτητα του οχήματος εκείνη τη στιγμή είναι στα 0,12 μαχ, δηλαδή περίπου 148 χλμ./ώρα. Όπως και να έχουν τα πράγματα δε θα περιμένουμε πολύ προκειμένου να δούμε περί τίνος ακριβώς πρόκειται αφού στο τέλος του σύντομου βίντεο η Pagani αναφέρει πως η αποκάλυψη του αυτοκινήτου θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου.
 
Από κει και πέρα η μάρκα παραμένει ιδιαίτερα φειδωλή στην δημοσιοποίηση άλλων στοιχείων, ωστόσο στο παρελθόν είχε παραδεχτεί πως εργάζεται πάνω στην κατασκευή της Huayra R. Το μοντέλο είχε αρχικά προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στις 12 Νοεμβρίου, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
 
Αν πράγματι μιλάμε για το συγκεκριμένο μοντέλο και όχι για κάτι άλλο, προηγούμενες πληροφορίες έκαναν λόγω πως το αυτοκίνητο θα είναι εξοπλισμένο με ένα ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 που κατασκευάστηκε από τη Mercedes-AMG σε συνεργασία με την HWA. Φημολογείται ότι προσφέρει περισσότερους από 900 ίππους και ξεπερνά τις 9.500 σ.α.λ.
 
Η Huayra R αναμένεται να ακολουθήσει τα βήματα του Zonda R και να διαθέτει ένα αεροδυναμικό κιτ αμαξώματος καθώς και πολλά εξαρτήματα από ανθρακονήματα. Η παραγωγή πιθανότατα θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη και το μοντέλο θα μπορούσε να είναι αποκλειστικά για χρήση στην πίστα.
 
Όπως και να έχει όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου.
 

MONTELA