Με ενεργούς αεραγωγούς το ηλεκτρικό SUV της Lotus

1.828 Επισκέψεις στο άρθρο (9/11/2021)

Ένα νέο teaser βίντεο από τη Lotus μας δείχνει το επερχόμενο ηλεκτρικό της SUV, Type 132, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να... αναπνέει!

Με ενεργούς αεραγωγούς το ηλεκτρικό SUV της Lotus

  • Με ενεργούς αεραγωγούς το ηλεκτρικό SUV της Lotus
  • Με ενεργούς αεραγωγούς το ηλεκτρικό SUV της Lotus
Το περασμένο καλοκαίρι, η Lotus ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την κυκλοφορία τεσσάρων νέων ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2026. Το πρώτο από το κουαρτέτο των μοντέλων ετοιμάζεται για να κάνει την εμφάνισή του και πρόκειται για το SUV, με την ονομασία Type 132.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Έδειξε τους ενεργούς αεραγωγούς της Type 132 η Lotus

Η Lotus στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας για το νέο της αυτοκίνητο έδωσε στη δημοσιότητα μία εικόνα και ένα teaser βίντεο που έχει τον τίτλο «Αναπνέω». Αμφότερα επικεντρώνονται στο κάτω μέρος του μπροστινού προβόλου, στις άκρες του οποίου ενσωματώνονται ενεργοί αεραγωγοί. Κάθε άνοιγμα έχει εξάγωνη μορφή και χωρίζεται σε έξι τριγωνικά επί μέρους κομμάτια τα οποία μπορούν να ανοιγοκλείνουν. Πιθανότατα το στοιχείο αυτό που ονομάζει η Lotus ως «αναπνοή» συμβάλει στην καλύτερη ψύξη της μπαταρίας και του κινητήρα, αλλά και στην αεροδυναμική.
 

Η Lotus Type 132 θα κάνει το 0-100 σε 3 δτ.

Από κει και πέρα, οι λεπτομέρειες για το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Lotus παραμένουν κάτι το σπάνιο. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε περίπου τρία δευτερόλεπτα, ενώ τα μεγέθη των μπαταριών θα κυμαίνονται από 92 έως 120 κιλοβατώρες, οι οποίες σύμφωνα με την εταιρεία θα χρησιμοποιούν το πιο προηγμένο σύστημα φόρτισης 800 βολτ. Φημολογείται μάλιστα πως η Lotus Type 132 θα φορτίζει την μπαταρία της από άδεια έως το 80% σε μόλις 20 λεπτά. Το νέο μοντέλο θα βασιστεί στην πλατφόρμα Lotus Premium.
 

Πρεμιέρα το 2022

Όπως προαναφέραμε η Type 132 θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο στη Lotus για να προσφέρει και άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ένα τετράθυρο κουπέ θα φτάσει το 2023, ακολουθούμενο από ένα ακόμη μεγαλύτερο SUV το 2024, που προορίζεται να βρίσκεται πάνω από το Type 132 στη γκάμα της Lotus. Στη συνέχεια, η εταιρεία θα χρειαστεί ένα χρόνο για να ολοκληρώσει το ολοκαίνουργιο, πλήρως ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της για το 2026.

Ετοιμάζεται η Lotus Type 132!
-Teaser βίντεο αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο θα «αναπνέει» το ηλεκτρικό SUV.
-Θα φορτίζει από άδειο έως 80% σε 20 λεπτά.
-Ντεμπούτο το 2022.
Χαμηλότερος ο χρόνος φόρτισης αλλά και πάλι 20 λεπτά πολλά δεν είναι;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

FORD E-TRANSIT
NISSAN