Mεγαλύτερη αυτονομία προασφέρει στα Model S και Χ η Tesla.

Με μεγαλύτερη αυτονομία τα Tesla Model S και Χ

2.103 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2019)

Ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης για το Model S και Model X ανακοίνωσε η Tesla, μέσω του οποίου η αμερικανική φίρμα θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης και πιο γρήγορο χρόνο φόρτισης.

Ξεκινώντας από την πηγή ισχύος, όπως συνέβαινε και πριν έτσι και τώρα, το πακέτο μπαταριών των 100 kWh θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα δύο μοντέλα. Ωστόσο όπως ισχυρίζεται η μάρκα η αυξημένη απόδοση του κινητήρα κατά 10% θα μεγαλώσει την αυτονομία κίνησης, με το Model S να μπορεί α διανύσει πλέον 595 χιλιόμετρα και το Model X 525 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον αμερικανικό κύκλο μετρήσεων ΕΡΑ.
 
Ωστόσο η εταιρεία δεν έμεινε εκεί, καθώς τα δύο αυτοκίνητα θα έχουν τη δυνατότητα να συντομεύσουν το χρόνο φόρτισης. Η Tesla ισχυρίζεται πως ο ρυθμός φόρτισης στους Superchargers δεύτερης και τρίτης γενιάς (V2 και V3) θα ανέρχεται στα 145 και 200 KW, κάτι που μειώνει το χρόνο κατά 50% απ ότι στο παρελθόν.
 
Ολοκληρώνοντας τις αναβαθμίσεις, η Tesla εξόπλισε την αερανάρτηση των Model S και Model X με ένα λογισμικό που τη βοηθά να προσαρμόζεται κατά την διάρκεια των ταξιδιών. Μέσω αυτού του προγράμματος τα αυτοκίνητα κατά την κίνησή τους στο δρόμο, χαμηλώνουν όσο περισσότερο μπορούν βοηθώντας έτσι την αεροδυναμική.
 
Τέλος, η Tesla αποφάσισε εκ νέου να εισαγάγει στη βάση της γκάμας της ένα μοντέλο Standard Range για τα S και X, στοχεύοντας στους πελάτες που επιθυμούν να πληρώσουν λιγότερα χρήματα απ ότι κοστίζουν τα μοντέλα με μεγαλύτερη αυτονομία.

Toyota
moto